ΑΧΑΪΑ: Κλειστή, μετά τη ληστεία , η Τράπεζα της Ερυμάνθειας – Διαμαρτύρονται οι εξυπηρετούμενοι

Κλειστό παραμένει εδώ και μια εβδομάδα, από την ημέρα της ένοπλης ληστείας, το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ερυμάνθεια, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία, αφού ήταν η μοναδική τράπεζα που εξυπηρετεί όλο τον Δήμο Ερυμάνθου.
Μάλιστα, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ερυμάνθειας, με επιστολή του, διαμαρτύρεται γιατί ακόμα και το ΑΤΜ του εν λόγω καταστήματος παραμένει ανενεργό.
Σύμφωνα με τον σύλλογο, κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι καθώς η Τράπεζα δεν έχει εκδώσει καμία ανακοίνωση που να ενημερώνει τους πολίτες. Που ανησυχούν ότι το κατάστημα θα κλείσει.
«Μα τέτοια απόφαση είναι αδικαιολόγητη και σίγουρα λανθασμένη» τονίζει ο εκπολιτιστικός σύλλογος και επισημαίνει ότι η πιθανολογούμενη συγχώνευση του καταστήματος της Ερυμάνθειας με αυτό που βρίσκεται στην οδό Γ. Παπανδρέου και Ιωνίας στην Πάτρα, θα εξαναγκάσει τους πολίτες όλων των παραπάνω περιοχών να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα ώστε να καλύψουν και την πιο ισχνή τους συναλλαγή.
Ο σύλλογος ισχυρίζεται ότι η τράπεζα δεν διαθέτει κανένα λογικό επιχείρημα, που να δικαιολογεί μια τέτοια απόφαση, καθώς το κτίριο που στεγάζεται, ανήκει στην περιουσία της, ενώ οι πελάτες του καταστήματος της Ερυμάνθειας είναι συνταξιούχοι, αγρότες και κτηνοτρόφοι, που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από την ηλεκτρονική τραπεζική.
Ο σύλλογος καλεί τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να εκτιμήσει τις ιδιαιτερότητες των αγροτικών και ορεινών περιοχών και τους βουλευτές του Νομού Αχαΐας, τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και όλους τους φορείς να σταθούν στο πλευρό των πολιτών και των επιχειρήσεων της περιοχής.