Δημοσκόπηση: Πως βλέπουν οι πολίτες την χώρα δυο μήνες μετά τις εκλογές

advertisement
Η δημοσκόπηση – βαρόμετρο εμφανίζει το 53,27% των πολιτών να είναι πιο αισιόδοξο για την πορεία της χώρας με το 24,48% να εμφανίζεται πιο απαισιόδοξο. Το 55,14% δηλώνουν ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση και το 41,55% μη ικανοποιημένοι.

Το 61,5% είναι ικανοποιημένο από την συνολική παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι 34,52%, ενώ ο πρωθυπουργός εμφανίζει υψηλή δημοφιλία της τάξης του 61,3%.

Θετικά βλέπουν πρωτοβουλίες της κυβέρνησης όπως την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου με 74,1%, την μείωση του ΕΝΦΙΑ και άλλων φόρων με 88,49%, τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την ανακατάληψη των δημοσίων και ιδιωτικών χώρων με 83,82%.

Ως πιο ικανός πρωθυπουργός θεωρείται από το 50,56% ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έναντι 20,75% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Η έρευνα καταγράφει και την αποδοχή των υπουργών. Πρώτος με διαφορά είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και δεύτερος ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Νίκος Δένδιας, Νίκη Κεραμέως και Κωστής Χατζηδάκης.

Δείτε εδώ όλη την δημοσκόπηση