(ΒΙΝΤΕΟ)-ΑΧΑΪΑ: Διχογνωμία ειδικών οδήγησης – νομικών για τη «μέθη» του 28χρονου στις Καμάρες – «Εξωπραγματική η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του οδηγού»!

Λίγες μέρες μετά από το φονικό τροχαίο δυστύχημα στο Αίγιο και τα ερωτήματα για την τραγωδία παραμένουν.

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου ήλθαν στο φως τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων του 28χρονου που σκότωσε με το αυτοκίνητό του γιαγιά και εγγονό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το δείγμα του αλκοτέστ βρέθηκε θετικό.

ΑΧΑΪΑ: Ο δικηγόρος του 28χρονου που σκότωσε δύο στις Καμάρες…για το αλκοτέστ – «Καταρρέει η παραφιλολογία περί ακραίας μέθης»!

 

Λίγες ώρες αργότερα, ο δικηγόρος του νεαρού Αλέξης Κούγιας σχολίασε μιλώντας στο Star: «Δεν έχω στα χέρια μου τα αποτελέσματα, όμως δεν έχω λόγο να τα αμφισβητήσω. Διαφωνώ όμως ότι δεν μπορεί κάποιος (σ.σ να οδηγήσει) με 1,71. Είναι βεβαίως ποινικά κολάσιμη πράξη, γι’ αυτό και σίγουρα θα αντιμετωπίσει κατηγορία ότι οδηγούσε υπό την επήρεια οινοπνεύματος, αλλά το ποσοστό δεν είναι απαγορευτικό».

Το πρωί της Τετάρτης βρέθηκε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ο οδηγός ασφαλούς οδήγησης, Κωνσταντίνος Μαρκουΐζος ο οποίος τόνισε ότι η ασφαλής οδήγηση είναι θέμα συμπεριφοράς.

«Έχει να κάνει όχι με οδήγηση. Αυτό που λέμε ασφαλή οδήγηση είναι μια καραμέλα την οποία αποσπασματικά τη χρησιμοποιούμε και πολλές φορές το μαγαρίζουμε το θέμα. Έχει να κάνει με συμπεριφορά καθαρά. Δηλαδή πρέπει να θέλουμε, να είμαστε καλοί άνθρωποι, να μην δολοφονήσουμε κάποιον και να μην αυτοκτονήσουμε ή να μην σκοτώσουμε τα παιδιά μας ή την οικογένεια μας» ανέφερε.

Ο ίδιος κλήθηκε να σχολιάσει και την ποσότητα αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα του οδηγού στο Αίγιο τονίζοντας: «Για μένα είναι όχι εκτός ορίου, είναι εξωπραγματικό. Επειδή άκουσα ότι ο δικηγόρος αυτού του ανθρώπου ότι το 1,10 είναι το φυσιολογικό όριο, το επιτρεπτό και το 1,75 είναι κοντά.

Εγώ θα έλεγα ότι 0,50 με αιμοληψία είναι το όριο ή 0,25 με εκπνεόμενο αέρα, το γνωστό αλκοτέστ όταν ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι 0,22 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος. Ο νόμος λέει αν το διαβάσουμε εδώ, 0,50 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος».

www.newsbeast.gr