ΠΑΤΡΑ: Το «Ευήκοον Μέλος», σήμερα το βράδυ, στο Διεθνές Φεστιβάλ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας παρουσιάζει το Πατρινό Σύνολο Μουσικής Δημιουργίας Ευήκοον Μέλος, τον εξαιρετικό ερμηνευτή με πολύχρονη και γόνιμη διαδρομή στο ελληνικό τραγούδι Κώστα Θωμαΐδη και την Έλενα Κοσμά που ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε μια μοναδική μουσική παράσταση γεμάτη συναισθήματα και Ελλάδα στο πλαίσιο της ενότητας «Μέρες Σκαγιοπουλείου», αυτή την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στον υπαίθριο χώρο του Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος.
Πρόκειται για μια ξεχωριστή μελωδική συνάντηση μοναδικής ευαισθησίας, αφιερωμένη στο λόγο των ποιητών, της μουσικής των μεγάλων συνθετών και στα τραγούδια που μας ενώνουν με τις ιστορίες τους σε έναν κοινό μύθο.
Το Ευήκοον Μέλος ιδρύθηκε με πρωτοβουλία μιας επταμελούς ομάδας καθηγητών μουσικής πριν 19 χρόνια, με κοινό στοιχείο όλων την αγάπη για τη μουσική και την προσέγγισή της με λεπτότητα, ευαισθησία και επαγγελματισμό. Στο ρεπερτόριό του περιλαμβάνονται έργα από την προκλασική περίοδο έως τη σύγχρονη εποχή, καθώς και ρεπερτόριο από την κληρονομιά της σύγχρονης Ελληνικής δημιουργίας.
Ο Κώστας Θωμαΐδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και από μικρός ασχολήθηκε με τη μουσική και το θέατρο. Ως τραγουδιστής έχει ηχογραφήσει πολλούς δίσκους και έχει δώσει συναυλίες στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες. Η αγάπη του για το θέατρο τον έκανε να γράψει μουσική σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, μερικές από τις οποίες ήταν για παιδιά. Σήμερα παράλληλα με τη σύνθεση και το τραγούδι διδάσκει φωνητική και είναι ραδιοφωνικός παραγωγός.
Η Έλενα Κοσμά με καταγωγή από την Πάτρα ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου ενώ έχει ειδίκευση στην ηχοθεραπεία (klangschalen / Peter Hess Institut). Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ευρωπαϊκού πολιτισμού της σχολής Ανθρωπιστικών σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, καθώς επίσης και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών του τμήματος «Ψηφιακός πολιτισμός και Πολιτιστική Τεχνολογία – Digital Culture». Έχει εκδώσει δυο ποιητικές συλλογές «Σκέψεις» και «Στο χαρτί και στον αέρα», έχει γράψει πρωτότυπη θεατρική μουσική (στο «Αυτός και το πανταλόνι του», έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη) ενώ το έργο της «Μπλε Λωτός» απέσπασε τον έπαινο στον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό συγγραφής θεατρικού έργου. Παράλληλα σε επίπεδο δισκογραφίας έχουν κυκλοφορήσει τραγούδια σε στίχους και μουσική δική της, (όπως το «Ώρα την ώρα»). Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Η Ποίηση που έγινε Τραγούδι».

 

ΕΥΗΚΟΟΝ ΜΕΛΟΣ – Συντελεστές της Συναυλίας:
Μαντολίνο : Γιώργος Γεωργιάδης
Μαντολίνο : Σάνη Πέττα
Κιθάρες: Βασίλης Παντελής & Γιάννης Αναγνωστόπουλος
Κοντραμπάσο: Βιλέν Καραπετιάν
Πιάνο: Ανδρέας Ζαφειρόπουλος
Κρουστά : Πάνος Θωίδης & Κωνσταντίνος Χριστόπουλος
Τραγούδι : Κώστας Θωμαΐδης & Έλενα Κοσμά
Επιμέλεια προγράμματος – Ενορχηστρώσεις: Ευήκοον Μέλος

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ