ΠΑΤΡΑ: «Πάμε με ΣΥΡΙΖΑ και όχι με κάτι άλλο ως κόμμα» – Ο Π.Σκουρλέτης με σαφές μήνυμα στα τοπικά στελέχη – Κριτική στην κυβέρνηση

«Πάμε με ΣΥΡΙΖΑ και όχι με κάτι άλλο ως κόμμα» δεσμεύθηκε χθες, προς φίλους και μέλη του κόμματος στην Πάτρα, ο Πάνος Σκουρλέτης, καλώντας τους να μετέχουν ενεργά στις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί, για την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος.
Ο γγ του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, κατά την επίσκεψη και ομιλία του χθες στην Πάτρα, στην εκδήλωση της ΝΕ Αχαΐας του κόμματος στον «Εσπερο», έκανε την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στις περιφέρειες και δήμους, δίνοντας παράλληλα και τον οδικό χάρτη για τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ στα πρότυπα της ανοικτής λειτουργίας κομμάτων της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας.
«Πάμε σε ένα δίμηνο, Οκτώβριος-Νοέμβριος, μιας προσπάθειας οργανωτικής ανασυγκρότησης το οποίο θα καταλήξει με την εκλογή των νέων περιφερειακών και νομαρχιακών κομματικών οργάνων από τη βάση» εξήγησε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώνοντας παράλληλα την διεξαγωγή προγραμματικού συνεδρίου στις αρχές του νέου έτους με ατζέντα τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα της Κεντροαριστεράς.
Παρά την ήττα στις τελευταίες εκλογές, ο κ. Σκουρλέτης θεωρεί ευνοϊκό το σημερινό «μομέντουμ» καθώς παρατηρείται μια σχεδόν αναπάντεχη κίνηση νέων μελών πουν θέλουν να εγγραφούν στο κόμμα».
«Ερχεται σε εμάς ένας κόσμος που δεν υπήρχε πριν στο κόμμα, που -πριν την ήττα- δεν είχε αυτό το πείσμα να στηρίξει την προσπάθειά μας» σχολίασε ο κ. Σκουρλέτης, πατώντας στη λογική «κάθε εμπόδιο για καλό».
Και επειδή βέβαια η κίνηση, ανωνύμων και επωνύμων, να εγγράφονται στις λίστες μελών προκαλεί έναν… ευχάριστο πονοκέφαλο, ο γραμματέας έθεσε, τόσο προς τη συντονιστική του κόμματος στο νομό όσο και προς τα μέλη, το διακύβευμα: «Το ερώτημα είναι πως τα στελέχη αυτά θα είναι απλά οπαδοί μας ή θα κάνουμε το κάτι παραπάνω για να πάμε σ ένα νέο μοντέλο σχέσης μεταξύ πολιτικής, κόσμου και κομματικών μελών…».