Μεγάλη φωτιά στη Νέα Μάκρη: Σε ύφεση το μέτωπο, υπόνοιες για εμπρησμό

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα σε δασική έκταση στη Νέα Μάκρη, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος ωστόσο υπογράμμισε ότι οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή και οι ρίψεις από αέρος συνεχίζονται, καθώς η πυρκαγιά παραμένει επικίνδυνη.

Όπως ανέφερε, η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα στην περιοχή Λιβίσι, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ξέσπασε ξέσπασε και δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή Αγία Μαρίνα.

Ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι πρόκειται για την έβδομη φωτιά τις τελευταίες εννέα ημέρες στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας και ΟΤΑ, οχήματα του στρατού και η ΕΛΑΣ.

Με το πρώτο φως της ημέρας επιστρατεύτηκαν ακόμη εννέα εναέρια μέσα (αεροπλάνα και ελικόπτερα), εκ των οποίων το ένα σε συντονιστικό ρόλο, υπό την εποπτεία του αρχηγού της Πυροσβεστικής.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ περίπου στις 7:30, ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης είπε ότι η εικόνα από τα μέτωπα της φωτιάς είναι ήδη βελτιωμένη μετά τη συνδρομή των εναέριων μέσων, αλλά και την εξασθένιση των ανέμων, και τόνισε ότι όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς είναι ανοιχτά».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης μιλώντας νωρίτερα, επίσης στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως «πρόκειται για μεγάλη φωτιά χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύουν κατοικίες, αν και για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν ορισμένες».

«Είναι περίεργο ότι είναι η δεύτερη φωτιά μέσα σε τρεις ημέρες στο ίδιο σημείο. Υπάρχουν κάποιες ύποπτες καταστάσεις που ελέγχονται, δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης έχουν ξεσπάσει τουλάχιστον επτά μικροεστίες σε βραδινές ώρες» δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής.

Ο κ. Πατούλης δήλωσε ότι το μέτωπο ελέγχεται. Σε ερώτηση γιατί δεν εστάλη μήνυμα από το 112, ο κ. Πατούλης είπε ότι δεν κινδύνευσαν κατοικίες.

Πρόσθεσε ότι κάποιοι κάτοικοι στην Αγία Μαρίνα απομακρύνθηκαν προληπτικά στην αρχή της φωτιάς.

«Eκκενώθηκαν προληπτικά τρία σπίτια. Ευτυχώς προλάβαμε τη φωτιά» συμπλήρωσε.

Στη Νέα Μάκρη ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος
Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος εξήρε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων:

«Υπήρξε τεράστια κινητοποίηση των δυνάμεων της αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Μαραθώνος και των γειτονικών δήμων που βοήθησαν με υλικό και με προσωπικό. Κάνουν τα πάντα από την πρώτη στιγμή μέσα στη νύχτα. Θα τελειώσει η φωτιά μέσα στη μέρα».