.Η παράταξή μας, έξω από το Δημοτικό συμβούλιο δεν αναστέλλει και δεν υποστέλλει τη σημαία της

Την Κυριακή 1/9/2019 συγκροτήθηκε σε σώμα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, στη διαδικασία αυτή και πριν τη συγκρότηση σε σώμα του οργάνου κατατέθηκε το Πρακτικό Σύμπραξης της Α.ΚΙ.Δ.Α. με την παράταξη του νεοεκλεγέντα Δημάρχου: ” Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα”. Προηγήθηκε διάλογος και διαβούλευση για τις ενέργειες και το περιεχόμενο της σύμπραξης αυτής και η οποία στην έκτακτη συνέλευση της παράταξης μας στις 20/8/2019, αφού διατυπώθηκαν προβληματισμοί και προτάσεις , έγινε ομόφωνα αποδεκτή από όλους που έλαβαν μέρος.
1.Η Α.ΚΙ.Δ.Α., τα προηγούμενα χρόνια με την μαχητική αντιπολίτευσή της και με τις συγκεκριμένες της προτάσεις που αδιάλειπτα κατέθετε, αντιστάθηκε σε όσα συνέβαιναν στο Δήμο από μια κάκιστη Δημοτική Αρχή. Τα προτάγματα των καιρών, η κακή εικόνα και η εγκατάλειψή του Δήμου από την απελθούσα Δημοτική Αρχή που ζήσαμε τους τελευταίους μήνες, μας επιβάλουν να συμβάλουμε και να συμμετέχουμε σε μια πολυσυλλεκτική, δίκαιη και διάφανη διοίκηση του Δήμου. Επίσης, το εκλογικό αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, εξ αντικειμένου, επιτάσσει την αναζήτηση συγκλίσεων και συνεργασιών, προκειμένου ο Δήμος να διοικηθεί προς όφελος των δημοτών. Οι συγκλήσεις αυτές γίνονται με ένα τελείως διαφορετικό θεσμικό πλαίσιο μετά τις τελευταίες νομοθετικές αλλαγές.
2.Η κυρίαρχη αντίθεση στο Δήμο μας σήμερα είναι: ή με τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση ή με τον αμοραλισμό και την κακοδιαχείριση. Αυτό είναι και προϋπόθεση για να ανακτηθεί η βαθύτατα κλονισμένη σχέση δημοτών Δήμου και αυτό απαιτεί σύνθεση και συνεργασία. Γνωρίζουμε πως θα υπάρξουν τεράστιες δυσκολίες και εμπόδια σε ένα ναρκοθετημένο τοπίο από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
3.Τα προβλήματα της καθημερινότητας, η στρεβλή διαχείριση της ΔΕΥΑ (νερό, αποχέτευση, βιολογικός), η εγκατάλειψη των τοπικών διαμερισμάτων, η καθαριότητα, αναζητούν ενέργειες από τον Δήμο και λύσεις εδώ και τώρα. Οφείλουμε να υλοποιήσουμε το δικαίωμα των δημοτών για μια καλύτερη Δυτική Αχαΐα.
4.Με οδικό χάρτη την ενημέρωση των δημοτών για όλα τα θέματα και δράσεις του Δήμου, κάτι που απουσίαζε τα προηγούμενα χρόνια, την επιμονή στη διαφάνεια και την ισοπολιτεία και πάνω απ’ όλα πορευόμενοι μαζί με τους δημότες, πιστεύουμε πως μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα που μας πληγώνει όλους, μπορούμε να αναζητήσουμε λύσεις για να δώσουμε όραμα και μια άλλη ευκαιρία στον τόπο. Η σύμπραξη της Α.ΚΙ.Δ.Α. είναι οριοθετημένη πάνω σε αξίες που υπηρετήσαμε και υπηρετούμε μέσα από τους προγραμματικούς της στόχους. Ασφαλώς και έχει πολιτικά ρίσκα, τα οποία δεν φοβόμαστε, αυτά όμως δοκιμάζονται στην ίδια την ζωή και την πράξη και όχι εκ του ασφαλούς.
5.Η παράταξή μας, έξω από το Δημοτικό συμβούλιο δεν αναστέλλει και δεν υποστέλλει τη σημαία της. Θα είναι παρούσα με τις προτάσεις, τις δράσεις, και τις πρωτοβουλίες της. Έχουμε χρέος στον τόπο μας και στα παιδιά μας να αγωνιστούμε για όλα τα παραπάνω και θα το πράξουμε με ανιδιοτέλεια μαζί με τους δημότες, στηρίζοντας, συμβάλλοντας και συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια για να γυρίσει επιτέλους σελίδα ο τόπος μας. H Δυτική Αχαΐα των μεγάλων προβλημάτων και των τεράστιων δυνατοτήτων, δεν έχει ανάγκη απλά από μια δημοτική αρχή που μόνο θα συγκρίνεται με το παρελθόν, αλλά μια δημοτική αρχή ικανή και αποτελεσματική.
6.Γνωρίζουμε πως η επιβίωση αυτής της σύμπραξης θα εξαρτηθεί από το πόσο θα λύσει προς όφελος των δημοτών αυτήν την αντίθεση που περιγράψαμε. Αντιλαμβανόμαστε πως τα ντόπια διαπλεκόμενα συμφέροντα τρομάζουν στην ιδέα και μόνο, στο να γίνει πράξη μια διαχείριση που θα πράττει τα αυτονόητα και που απαιτεί μια χρηστή διαχείριση με διαφάνεια στο Δήμο μας. Η μοναδική δέσμευση που αναλαμβάνουμε είναι να υπηρετήσουμε τις ανάγκες των δημοτών, αταλάντευτα.
Δεν μας φοβίζει καμία σύμπραξη της παράταξής μας, όταν θέλουμε την αγωνία των δημοτών για τον τόπο μας να την κάνουμε ελπίδα.
Συνεχίζουμε για ένα δήμο όλων των δημοτών, με αξιοκρατία, διαφάνεια και αγώνα για τον τόπο μας!
4/9/2019

Παναγιώτης Κουνάβης

Επικεφαλής