ΑΧΑΪΑ: Ο δικηγόρος του 28χρονου που σκότωσε δύο στις Καμάρες…για το αλκοτέστ – «Καταρρέει η παραφιλολογία περί ακραίας μέθης»!

Θετικό ήταν το δείγμα του αλκοτέστ για τον 28χρονο οδηγό του αυτοκινήτου που σκότωσε και εγκατέλειψε την γιαγιά και το εγγονάκι της στις Καμάρες Αιγίου. Το ποσοστό του αλκοόλ που βρέθηκε ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό.

Να θυμίσουμε, ότι οδηγός, χτύπησε την 67χρονη με το λίγων μηνών εγγονάκι της που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο, σκοτώνοντάς τους και τους δυο.

Ο οδηγός αρχικά τράπηκε σε φυγή, ωστόσο οι αρχές που ειδοποιήθηκαν, αμέσως ξεκίνησαν έρευνες, εντοπίζοντάς τον λίγο αργότερα σε θαλάσσια περιοχή κοντά στον τόπο του συμβάντος. Μάλιστα ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει από τους αστυνομικούς, εγκαταλείποντας το ΙΧ του και πέφτοντας στη θάλασσα.

Ο εκ των δικηγόρων του 28χρονου, Αλέξης Κούγιας, και προέβλεψε ότι μετά το αλκοτέστ, η δίωξη που θα ασκηθεί στον πελάτη του, θα είναι σε βαθμό πλημμελήματος.
«Δεν έχει έρθει η επίσημη έκθεση μετά τη λήψη αίματος, ώστε να γνωρίζουμε την ακριβή περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα. Πληροφορήθηκα ότι έχει διαρρεύσει η τιμή του 1,71. Καταρρέει ως εκ τούτου όλη η παραφιλολογία περί ακραίας μέθης, αφού το όριο είναι 1,10.

Υπάρχει μια ασήμαντη παραπάνω ποσότητα. Υπάρχει οινόπνευμα στο αίμα, αλλά είναι σύνηθες κάτι τέτοιο για τα νέα παιδιά. Αν θεωρούμε κάποιον μεθυσμένο με 1,71 θα πρέπει τα τρία τέταρτα των παιδιών, ειδικά στην περιφέρεια, να μην κυκλοφορούν στον δρόμο.

Περιμένω και τα υπόλοιπα έγγραφα. Πιθανολογώ ότι η ποινική δίωξη θα είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Όταν θα κληθούμε για απολογία, θα έχουμε επίσημα τα στοιχεία. Περιμένουμε επίσης την τεχνική έκθεση για να δούμε τι έπαθε το αυτοκίνητο, γιατί ο εντολέας μου δεν είχε από το σοκ τη δυνατότητα να μας δώσει εξήγηση».