Σε ΟΑΣΘ και Μετρό ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής

Στο εργοτάξιο του μετρό στο σταθμό Βενιζέλου ξεναγήθηκε πριν λίγη ώρα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, όπου και ενημερώθηκε για τις εξελίξεις του έργου από τον υπεύθυνο.

«Ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ θα ανακοινώσει τα σχέδια που έχει για την επιτάχυνση του έργου. Εμείς δε θα εγκαινιάσουμε μουσαμάδες θα εγκαινιάσουμε έργα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ο οποίος συνοδεύεται από τους γραμματείς του υπουργείου, Γιώργο Καραγιάννη και Νίκο Σταθόπουλο αλλά και τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Νωρίτερα, ο κ. Καραμανλής πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Γ. Σκόρδα με τον οποίο συζήτησε «καυτά» ζητήματα που αφορούν τον οργανισμό. Ο νέος πρόεδρος ευχαρίστησε τον υπουργό για τη βούλησή του να στηριχθεί ο οργανισμός ώστε να αναταχθούν οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Από την πλευρά του ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η κατάσταση στον ΟΑΣΘ ήταν τραγική.

«Μέσα σε τέσσερα χρόνια τα έσοδα του οργανισμού από 50 εκατ. έχουν πέσει στα 24 εκατ.», τόνισε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Ο κ. Σκόρδας με ενημέρωσε ότι από τις 7 το πρωί υπάρχουν 273 λεωφορείο, ενώ πριν τις 9 Αυγούστου που ανέλαβε η διοίκηση υπήρχαν 213 λεωφορεία. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πανηγυρίσουμε».

«Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα ανακοινώσει ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης για τον ΟΑΣΘ. Επομένως θα περιμένουμε τις προτάσεις που θα κάνει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση σε κεντρικό επίπεδο για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα τα προβλήματα που έχουν οι αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι ο οργανισμός αυτή τη στιγμή θα μείνει κρατικός. «Αυτό που θέλουμε είναι οι Θεσσαλονικείς να έχουν αξιόπιστες αστικές συγκοινωνίες. Δεν τους ενδιαφέρει αν θα είναι κρατικές ή ιδιωτικές οι συγκοινωνίες αυτές. Έχουμε τα ζητήματα της εκκαθάρισης τα οποία πρέπει να τελειώσουμε», τόνισε.