ΠΑΤΡΑ: Επαγρύπνηση και κινητοποίηση Οικοδόμων – «Η κυβέρνηση στο δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ»

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας περπατώντας στο δρόμο που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ψήφιση του απεργοκτόνου νόμου ετοιμάζει χτύπημα απέναντι στην οργάνωση των εργαζομένων στα συνδικάτα και το απεργιακό δικαίωμα. Σχεδιάζει το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων και συνδικάτων και την παρεμπόδιση των απεργιών, με εργαλείο την εφαρμογή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τη λήψη απόφασης για απεργία. Θέλει να επεκτείνει την κρατική και την εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα, μιλά για κατάργηση των καταστατικών των σωματείων, φακέλωμα όλων των συνδικαλισμένων εργαζόμενων. Ως “καλά παιδιά” για την εργοδοσία τη βοηθούν να μην προσλαμβάνει «ενοχλητικές φωνές», θα φακελώνουν συνολικά τη συνδικαλιστική δράση, καταργώντας στην ουσία τις συλλογικές διαδικασίες για τη λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων όπως τις γενικές συνελεύσεις.
Συνάδελφοι,
πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση κατάργησε το νόμο για την αιτιολόγηση των απολύσεων επικαλούμενη ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύει τους απολυόμενους από τον επόμενο εργοδότη που θα έχει πλήρη ενημέρωση για το λόγο απόλυσης τους. Τώρα η κυβέρνηση θέλει να δώσει στην εργοδοσία τον πλήρη φάκελο όλων των εργαζομένων, ποιοι είναι μέλη συνδικάτων, αν διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους, αν διαμαρτυρήθηκαν γιατί μένουν απλήρωτοι, αν αγωνίστηκαν για να διασφαλίσουν τα δικαιώματα τους.
Η μεγαλοεργοδοσία θέλει στους χώρους δουλειάς να μη κουνιέται φύλλο και η κυβέρνηση θέλει να μη την απογοητεύσει. Αυτοί οι σχεδιασμοί της Νέας Δημοκρατίας συνδέονται άμεσα με την όξυνση της επίθεσης ενάντια σε όλες τις πλευρές της ζωής των εργαζομένων. Παίρνουν μέτρα καταστολής γιατί έχουν να υλοποιήσουν σκληρά αντεργατικά μέτρα.
Η επίκληση της δημοκρατίας, της καλής και μαζικής λειτουργίας των συνδικάτων είναι ένα τεράστιο παραμύθι που χρησιμοποίησε και η προηγούμενη κυβέρνηση. Είναι τόση η δημοκρατία που μας έχουν σερβίρει που κοντεύει να «μας βγει από τις μύτες και τα αυτιά μας». Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά όλοι οι εργαζόμενοι τι συμβαίνει στους χώρους δουλειάς.
Για να υπερασπιστεί κανείς τα «αυτονόητα» δικαιώματα του, τις ανάγκες του, πρέπει να προσπεράσει χίλιες δυσκολίες, τρομοκρατία, και την παρέμβαση της εργοδοσίας.
Με κατασταλτικά μέτρα επιχειρείται να φιμωθούν οι εργαζόμενοι, να μπει ο «αστυφύλακας» μέσα στα συνδικάτα να ελέγχει τους αγώνες και το περιεχόμενο τους όπως επιβάλλουν τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας.
Η στήριξη στην πολιτική «Νόμος και Τάξη», στην καταστολή των αγώνων που δίνει η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ πρέπει να βρει απάντηση με την αγωνιστική στάση από όλους τους εργαζομένους, τίμιους συνδικαλιστές και συνδικάτα.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με αυτές τις εξελίξει το Δ.Σ. Του Συνδικάτου μας σε έκτακτη συνεδρίαση του την 1/9/2019 καλεί σε επαγρύπνηση για απεργία όποτε κι αν προκηρυχτεί απάντηση στην καταστολή ,στην παρεμπόδιση των αγώνων θα δοθεί με απεργία.
Τους προειδοποιούμε να μην τολμήσουν όσα σχεδιάζουν.
Το εργατικό λαϊκό κίνημα θα απαντήσει και δεν πρόκειται να σταματήσει ώστε οι εργαζόμενοι οι ίδιοι να αποφασίζουν πως θα αγωνιστούν και ποιο θα είναι το περιεχόμενο της πάλης.
Καλούμε σε επαγρύπνηση και γενική κινητοποίηση.
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ