Πανελλαδικές 2019: Ξεκινούν, σήμερα, οι επαναληπτικές εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια

Με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας θα αρχίσει σήμερα το πρόγραμμα των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων τα τα γενικά λύκεια. Συνολικά, οι Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ θα διαρκέσουν ως το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2019 και το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

– Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019: Νέα Ελληνική Γλώσσα (Γενικής Παιδείας)

– Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

– Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019: Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Αναπτυξιακό Περιβάλλον (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

– Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019: Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

– Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019: Βιολογία (Γενικής Παιδείας και Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών)

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται για όλα τα μαθήματα η 16.00 μ.μ. Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης γίνεται 30 λεπτά τουλάχιστον πριν από την έναρξη των εξετάσεων. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος ορίζεται σε τρεις (3) ώρες.

Οι υποψήφιοι των εσπερινών ΓΕΛ, ανεξαρτήτως της κατηγορίας με την οποία επέλεξαν να εξεταστούν στις εξετάσεις της τακτικής εξεταστικής περιόδου, συμμετέχουν στις Επαναληπτικές Εξετάσεις μαζί με τους υποψηφίους των ημερησίων ΓΕΛ. Εξετάζονται στην ίδια ύλη και θέματα με τους υποψηφίους των ημερησίων ΓΕΛ και διεκδικούν τις ίδιες με αυτούς θέσεις. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά το δελτίο εξεταζομένου και κατά προτίμηση και την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο. Η λίστα με τα εξεταστικά κέντρα είναι ανηρτημένη σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στην ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr.