Ηλεία: Επιασαν ληστές που άρπαξαν από ηλικιωμένη 13.000 ευρώ- Η ΕΛΑΣ παρουσίασε τα «λάφυρα»

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στα Καβάσιλα Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, τρεις ημεδαποί άνδρες ηλικίας 37,30 και 48 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, της κλοπής, της παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και της μη έκδοσης δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

 

Η σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκε έπειτα από αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου και του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού.

Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες, στις 28-8-2019 αργά το βράδυ, στην Γαστούνη αφαίρεσαν σταθμευμένο αυτοκίνητο, με το οποίο μετέβησαν, στις 29-8-2019 τα ξημερώματα, σε χωριό του Δήμου Πηνειού, σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής, όπου αφού εισήλθαν στο εσωτερικό της, ακινητοποίησαν την παθούσα και της αφαίρεσαν (13.000) ευρώ, μια χρυσή αλυσίδα με σταυρό, μια τηλεόραση και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν με το κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψαν σε περιοχή της Γαστούνης.

Έπειτα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, εξιχνίασαν την υπόθεση ληστείας και ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία των τριών δραστών, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την σύλληψή τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών και σε σωματικές έρευνες, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν τα εξής :

• (1.770) ευρώ,

• την τηλεόραση και την χρυσή αλυσίδα που είχαν κλαπεί,
• (2) ναρκωτικά δισκία
• Ένα αυτοκίνητο, που είχαν αγοράσει οι δράστες με τα χρήματα από την κλοπή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ το χρηματικό ποσό των (1.770) ευρώ, η τηλεόραση και η χρυσή αλυσίδα αποδόθηκαν στην ηλικιωμένη.