Με οδηγό τη συνέπεια, την αξιοπρέπεια και την προσήλωση στις δημοκρατικές διαδικασίες

Ο Τάκης Παπαδόπουλος με αφορμή την εκλογή του στη θέση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Nektarios Farmakis για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και με πρότεινε για Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, όλους τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής μας καθώς και όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για την στήριξή σας και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή και ευθύνη να προεδρεύω του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην παρθενική μου εκλογή ως περιφερειακός σύμβουλος.
Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ με αντικειμενικότητα στα νέα μου καθήκοντα και να διασφαλίσω την εύρυθμη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του οργάνου.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι το ανώτατο πολιτικό όργανο της Περιφέρειάς μας και πρέπει με τις αποφάσεις που λαμβάνει και τις θέσεις που εκφράζει να βρίσκεται κοντά στους πολίτες της περιοχής μας και τα προβλήματά τους.
Θα εργαστώ για τη διατήρηση υψηλού επιπέδου στις συνεδριάσεις έτσι ώστε αυτές να αποτελούν πρότυπο δημοκρατικών και ουσιαστικών συζητήσεων και το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας να λειτουργεί με γνώμονα τον ελεύθερο διάλογο, το ήθος, την ανάδειξη θέσεων και προτάσεων και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σύνθεση δυνάμεων.
Η βελτίωση των λειτουργιών του Περιφερειακού Συμβουλίου, η αμεσότητα και η πληρότητα στην ενημέρωση των περιφερειακών συμβούλων και των πολιτών, αλλά και η διασφάλιση ενός δημοκρατικού και ουσιαστικού διαλόγου στις συνεδριάσεις μας είναι ένα στοίχημα που πρέπει όλοι να κερδίσουμε.
Οι πολίτες απαιτούν από εμάς ωριμότητα, δημοκρατικό διάλογο, συνεργασία και λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας.
Θα πρέπει λοιπόν να διατηρήσουμε αλλά και να ενισχύσουμε το κύρος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η επιτυχία μιάς προσπάθειας και ιδιαίτερα της λειτουργίας ενός συλλογικού οργάνου δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ευθύνη και έργο ενός ή λίγων ανθρώπων. Είναι συνεχής συλλογική προσπάθεια με οδηγό την συνέπεια, την αξιοπρέπεια και την προσήλωση στις δημοκρατικές διαδικασίες και προς την κατεύθυνση αυτή ζητώ την συνεργασία όλων σας».