(Φωτο)-Ποιος ήταν οδηγός του πρίγκιπα Αλβέρτο, που φιλοξενήθηκε στην Πάτρα

Πέρασαν χρόνια από τότε που ήρθε για πρώτη φορά ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό στην Πάρα, για τη διεκδίκηση, τότε, των Μεσογειακών Αγώνων του 2009. Ανάμεσα σε αυτούς που είχαν μεταφέρει την αποστολή του Μονακό (όχι τον ίδιο τον πρίγκιπα τότε) ήταν και ο Σπύρος Βέροιος, επί χρόνια οδηγός του δημάρχου της Πάτρας Ανδρέα Καράβολα και αργότερα οδηγός του Γιάννη Δημαρά.

Αυτή τη φορά, ήταν  η σειρά του να παραλάβει τον πρίγκιπα από το αεροδρόμιο του Αράξου, όπου προσγειώθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας   στις 7 το απόγευμα  της περασμένης Κυριακής και να αναλάβει τις μετακινήσεις του στην πόλη, αρχής γενομένης από τη μεταφορά του στο νότιο πάρκο για την τελετή έναρξης των αγώνων.

Ο Σπύρος Βέροιος πήγε να  παραλάβει με ένα τεθωρακισμένο Volvo τον Αλβέρτο, ένα αμάξι μεγάλης δυναμικής που είχε εξασφαλίσει για αυτόν η εταιρεία που ανέλαβε τη μεταφορά του. Είχε λοιπόν την ευκαιρία να περάσει εξ αυτού αρκετές στιγμές μαζί του και να διαπιστώσει, όπως μας λέει, ότι πρόκειται για έναν πολύ προσιτό και ευγενικό άνθρωπο που δεν θυμίζει σε τίποτα μερικούς μεγαλόσχημους της χώρας.

«Φωτογραφήθηκε με όποιον του το ζήτησε. Πάντα με χαμόγελο, χωρίς να εκφράσει ούτε για μια στιγμή δυσαρέσκεια. Ακόμη και στον ιστιοπλοϊκό που δείπνησε ή το μαγαζί στην πλαζ όπου γευμάτισε, μιλούσε με όλο τον κόσμο, φωτογραφιζόταν με όλο τον κόσμο. Όπως έλεγε, του αρέσει πολύ η Πάτρα και ο κόσμος της, ενώ εξέφρασε ικανοποίηση για τους αγώνες της πόλης, ακόμη και για τις εγκαταστάσεις. Εγώ είχα μαζί μου τη φωτογραφία που είχαμε βγάλει τότε, όταν είχε έρθει για πρώτη φορά στην Πάτρα. Του την έδειξα και του είπα “θέλω άλλη μια, τόσα χρόνια μετά”. Γέλασε και βγάλαμε άλλη μια για να δούμε και τις διαφορές».

Ο Αλβέρτος επιβεβαίωσε με την εμφάνισή του τη φήμη του καλοφαγά, αλλά και του φιλέλληνα. «Του έχει κάνει εντύπωση το πόσο φιλόξενοι είναι οι έλληνες» λέει ο Σπύρος Βέροιος. «Ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του».

Ο πρίγκιπας, όπως και όλα τα μέλη της ΔΕΜΑ, κατέλυσαν στο Porto Rio, με τον Αλβέρτο να έχει κλείσει μία από τις πολυτελέστερες σουίτες του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Με τον Αλβέρτο, τότε και τώρα