ΑΧΑΪΑ: Εκλέγουν προεδρεία τα νέα Δημοτικά Συμβούλια – Ζητούμενο τα πρόσωπα – Η πρώτη στην Περιφέρεια

Ημέρα δημαιρεσιών η σημερινή για τους δήμους της Αχαΐας, κατά τις οποίες θα αναδειχθούν τα προεδρεία των νέων δημοτικών συμβουλίων, των οργανισμών και δημοτικών επιτροπών.
Το ενδιαφέρον φυσικά είναι στραμμένο στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας (την επόμενη Κυριακή) όπου θα δούμε κατά πόσο ο επανεκλεγείς δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, είναι έτοιμος να ανοιχθεί σε ευρύτερες συνεργασίες (εντελώς αμφίβολο), ή θα επιλέξει να παραμείνει περιχαρακωμένος κινούμενος το πολύ μέχρι τις όμορες παρατάξεις.
Το δεύτερο ερωτηματικό, αφορά τον δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο, ως προς τις επιλογές του, στις σημερινές δημαιρεσίες και τις θέσεις αντιδημάρχων, ενώ στη Δυτική Αχαΐα, τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τον νέο δήμαρχο Σπύρο Μυλωνά, μετά τη σύμπραξη που ανακοίνωσε με την «Αυτοδιοικητική Κίνηση Δυτικής Αχαΐας» και τον Παναγιώτη Κουνάβη.
Οι δύο παρατάξεις, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, επιθυμούν μέσα από ευρείες συναινέσεις και διάλογο μια ισχυρή, πολυσυλλεκτική και αποτελεσματική δημοτική αρχή, που θα οδηγήσει τον δήμο της δυτικής Αχαΐας στον εκσυγχρονισμό, την καινοτομία, την ανάπτυξη και την πρόοδο. Η σύμπραξη αυτή, θα δούμε σήμερα σε τι επίπεδο θα αποτυπωθεί, ως προς τις αρμοδιότητες και θέσεις στα όργανα του δήμου, πέρα από τις διακηρύξεις και ανακοινώσεις.
Και ο Θεόδωρος Μπαρής του Δήμου Ερυμάνθου θα έχει την πιο εύκολη αποστολή, αφού είχε εκλεγεί από τον πρώτο γύρο και απόλυτη πλειοψηφία, ενώ και ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, τα έχει ήδη βρει και έχει σχηματίζει τις απαραίτητες συνεργασίες με άλλες παρατάξεις.
Ως εκ τούτου, σήμερα θα δούμε τις πρώτες ασκήσεις ισορροπίας, τόσο για τις πλειοψηφίες όσο και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που καλούνται να παρουσιάσουν πρόσωπα ικανά αλλά και ετοιμοπόλεμα, ενόψει της νέας δημοτικής περιόδου 2019-2023.Σήμερα στις 11 το πρωί, θα συνεδριάσει για πρώτη φορά, και το νέο περιφερειακό συμβούλιο με προεδρεύουσα την πρώτη σε σταυρούς εκλεγείσα περιφερειακή σύμβουλο Μαρία Σαλμά, από την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής) στην Πάτρα, με δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη, την εκλογή προεδρείου του Σώματος και την ανάδειξη των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.
Εξ΄άλλου, χθες ορκίστηκε ενώπιον του νέου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Ηλείας της παράταξης «Ολα από την Αρχή» Βασίλειος Γιαννόπουλος. Ο κ. Γιαννόπουλος για λόγους αντικειμενικής αδυναμίας δεν κατέστη δυνατό να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
Ο κ. Φαρμάκης ευχήθηκε στον κ. Γιαννόπουλο, καλή και εποικοδομητική θητεία, επ’ ωφελεία των πολιτών της Ηλείας, αλλά και ευρύτερα της Δυτικής Ελλάδας, ενώ ο κ. Γιαννόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον περιφερειάρχη, εκφράζοντας την πρόθεσή του να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στη νέα εποχή ανάπτυξης της Περιφέρειας.

Σήμερα αναμένεται και η ανακοίνωσε η των Αντιπεριφερειαρχών.