(ΒΙΝΤΕΟ)-ΠΑΤΡΑ: Διασώστες του Ερυθρού Σταυρού έσωσαν αθλήτρια των Παράκτιων Μεσογειακών από πνιγμό – Δείτε καρέ καρέ τη διάσωση

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Πατρών, στο πλαίσιο της υγειονομικής και ναυαγοσωστικής κάλυψης των ΙΙ Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, που διεξάγονται αυτό το διάστημα στην Πάτρα, επέδειξε για μία ακόμα φορά το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019 αμέσως μετά τον τερματισμό στο μεικτό αγώνισμα του Finswimming Οpen Water Relay δυο χιλιομέτρων SF, ελληνίδα αθλήτρια παρουσίασε έντονα σημάδια κόπωσης και αδυναμία διατήρησης της επίπλευσής της. Η αντίδραση των εθελοντών Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ. ήταν άμεση.

Δύο Ναυαγοσώστες, που κάλυπταν τον αγώνα, ο ένας από σκάφος και ο άλλος από την ακτή, προσέγγισαν την αθλήτρια και με ασφάλεια τη μετέφεραν στην ακτή, αποσπώντας τα ευμενέστατα σχόλια των παρευρισκομένων για την ακαριαία και αποτελεσματικότατη αντίδραση των εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.