Συγχαρητήρια Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στους επιτυχόντες μαθητές, για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

????????????????????????????????????
advertisement

Συγχαίρουμε θερμά όλους τους επιτυχόντες μαθητές που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την είσοδό τους στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Είναι η επιβράβευση μιας μακράς και επίπονης προσπάθειας, που παράλληλα σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας πορείας στην ζωή τους.

Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στους γονείς που πλήρωσαν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν για το αυτονόητο δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

Μαζί με την προσπάθεια για μάθηση είναι η ανάγκη να δυναμώσει η πάλη των νέων και η απαίτησή τους για δωρεάν στέγαση, σίτιση και μετακίνηση, για την λύση των οξυμένων προβλημάτων της υποχρηματοδότησης, της υλικοτεχνικής υποδομής και της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού.

Υπάρχουν όμως και οι μαθητές που δεν έφτασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα και είναι εκείνοι που δεν πρέπει να απογοητευθούν και να εγκαταλείψουν τον αγώνα και τα όνειρά τους.

Όλα τα παιδιά αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας. Τα προτρέπουμε να διατηρήσουν την αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα που έδειξαν αυτή την περίοδο και στην υπόλοιπη ζωή τους. Να είναι πρώτοι στη μάθηση, αλλά και στον αγώνα για να καλυτερέψει ολόκληρη η κοινωνία.