ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΣΕΛΑΚΗΣ: Δώσαμε το 100% και να είμαστε ικανοποιημένοι ο καθένας με τον εαυτό του και όλοι μαζί με την ομάδα

Συνεχίζεται με πολλή και σκληρή δουλειά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Προμηθέα στην Πορταριά, στο Πήλιο. Μάλιστα, αύριο οι παίκτες του Μάκη Γιατρά θα έχουν την ευκαιρία να «ξεμουδιάσουν» στο παρκέ, καθώς θα δώσουν το πρώτο φετινό φιλικό κόντρα στον Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ, που θ’ αγωνιστεί φέτος στην Α2 Εθνική. Σ’ ένα διάλειμμα της προετοιμασίας, ο Λεωνίδας Κασελάκης, που συνεχίζει φέτος για 2η χρονιά στον Προμηθέα, παραχώρησε μία μίνι συνέντευξη στο site του Συλλόγου.

pro19 preseason portaria 302

 Λεωνίδα, 2η χρονιά, φέτος, στην Πάτρα. Ποια η σχέση σου με τους φιλάθλους του Προμηθέα και την πόλη; Πώς αισθάνεσαι για την επιλογή σου να έρθεις στην ομάδα του Προμηθέα;

Την περασμένη σεζόν πραγματοποιήσαμε μια πολύ σημαντική πορεία με την ομάδα. Κάναμε υπερβάσεις που για τον Σύλλογο είναι σημαντικές στο να χτίσει σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό της Πάτρας, που είναι παραδοσιακά μπασκετικό. Προσωπικά, ένιωσα πως με αγκάλιασαν μέσα και έξω από την ομάδα και αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να προσπαθήσω για το κάτι παραπάνω με τη σειρά μου. Αισθάνομαι 100% δικαιωμένος για την επιλογή μου να έρθω στον Προμηθέα, γιατί πέρα από τις οποίες επιτυχίες, είναι ένα περιβάλλον που σε εμπνέει και σου δίνει την ευκαιρία να συγκεντρωθείς αποκλειστικά στο μπάσκετ.

pro19 preseason portaria 304

 Πώς βλέπεις την φετινή χρονιά μετά την περσινή επιτυχία της συμμετοχής στον Τελικό της Basket League αλλά και την πρόκληση της συμμετοχής στο EuroCup;

Η φετινή χρονιά θα είναι εκ των πραγμάτων πιο απαιτητική, γιατί η ομάδα έχει δημιουργήσει πολλές προσδοκίες, όχι μόνο στους φιλάθλους της, αλλά και στους ουδέτερους φίλους του μπάσκετ. Θα χρειαστεί πολύ μεγάλη συγκέντρωση σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε με επιτυχία σε όλες τις υποχρεώσεις μας και -ανεξαρτήτως αποτελέσματος- να ξέρουμε ότι . Αν συμβεί αυτό δεν φοβάμαι καμία ομάδα και καμία διοργάνωση.

pro19 preseason portaria 303

 Τελικά, υπάρχει κάποιο μυστικό πίσω από την σταθερή ανοδική πορεία του Προμηθέα τα τελευταία χρόνια;

Ο Προμηθέας είναι μια ομάδα που κοιτάζει το αύριο μέσω του σήμερα. Θεωρώ πως είναι η μοναδική ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα που έχει κάνει πλάνο για την επόμενη 5ετια και είναι έτοιμη να το στηρίξει. Επίσης, είναι μια ομάδα που δεν έχει παραδοσιακούς εχθρούς και με τη λειτουργία της κερδίζει μόνο φίλους.. Είναι μεγάλο κατόρθωμα μια ομάδα χωρίς παραδοσιακό brand name να μαζεύει 5.000 κόσμο.

pro19 preseason 1st Practise 101

 Και να κλείσουμε με λίγα λόγια για την Εθνική (με την οποία αγωνίστηκες κι εσύ σε 3 παιχνίδια στα προκριματικά) και το Παγκόσμιο στην Κίνα.

Όσον αφορά την εθνική εύχομαι να κάνει το καλύτερο δυνατό και γιατί όχι να γυρίσει με ένα μετάλλιο από την Κίνα!