ΦΩΤΟ: Beach Handball: Ιστορική πρόκριση για την Ελλάδα

Μετά από έναν συγκλονιστικό ημιτελικό η Εθνική Ανδρών της Ελλάδας νίκησε με ανατροπή 2-1 (12-13, 16-10, 9-8) την Αίγυπτο και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό διεθνούς διοργάνωσης.

H ελληνική ομάδα που είχε ως κορυφαίους παίκτες τον τερματοφύλακα Κώστα ΓΟΥΡΓΟΥΜΗ και τον Στέλιο ΔΗΜΑΚΗ ο οποίος σημείωσε 15 πόντους, κατάφερε να εξασφαλίσει ήδη ένα μετάλλιο, το πρώτο της ιστορίας της.

Στον αποψινό τελικό η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στις 20:50 (απ’ ευθείας μετάδοση από την EΡΤSPORTS) την Πορτογαλία στο κεντρικό γήπεδο της εγκατάστασης «Άρτεμις».

Στο πρώτο σετ η Αίγυπτος προηγήθηκε με 12-8 στο 8’, εκμεταλλευόμενη δύο χαμένα πέναλτι της Ελλάδας, αλλά οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση (12-12) με τον Γιώργο ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΗ στο 9:30, ενώ προηγουμένως είχε αποκρούσει πέναλτι ο Κώστας ΓΟΥΡΓΟΥΜΗΣ

Με νέα επέμβαση του τερματοφύλακα της η ελληνική ομάδα είχε στη διάθεση της μια τελευταία κατοχή δέκα δευτερολέπτων και μαζί  την ευκαιρία να πάρει το σετ ακόμα και με τέρμα ενός πόντου, αλλά δεν τα κατάφερε.

Στη διαδικασία του «χρυσού γκολ» η Ελλάδα είχε άλλη μία ευκαιρία μετά το τζάμπολ που κέρδισε ο Χρύσανθος ΤΣΑΝΑΞΙΔΗΣ, αλλά την έχασε και ο Αhmed ELADL ευστόχησε για το 13-12 και το 1-0 της Αιγύπτου.

Στο δεύτερο σετ η Ελλάδα ήταν σαφώς καλύτερη και με πολύ πάθος στην άμυνα κατάφερε να επικρατήσει με 16-10 και να οδηγήσει το ματς στα shoot-out

Εκεί ο Στέλιος ΔΗΜΑΚΗΣ πρώτα με έξυπνη έξοδο σε ρόλο τερματοφύλακα οδήγησε σε λάθος τον Eslam EMAM και στην συνέχεια σκόραρε για το τελικό 9-8, δίνοντας το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς.

Στον μικρό τελικό (18:50) θα αναμετρηθούν η Κροατία και η Αίγυπτος με τους Αφρικανούς να έχουν νικήσει στον μεταξύ τους αγώνα στην Α’ φάση των Ομίλων.

Στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις από την 5η έως την 8η, το Μαρόκο νίκησε με 2-1 την Τυνησία και η Ιταλία με 2-0 την Κύπρο.

Σήμερα στις 16:00  Τυνησία θα αντιμετωπίσει την Κύπρο για τις θέσεις 7-8,. ενώ στι 16:50 θα αναμετρηθούν το Μαρόκο και η Ιταλία για τις θέσεις 5-6.