ΦΩΤΟ: Ορκίστηκε νέος δήμαρχος δυτικής Αχαΐας, ο Σπύρος Ν. Μυλωνάς.

Στην ανοιχτή, για τους δημότες της δυτικής Αχαΐας, εκδήλωση στο 1ο δημοτικό σχολείο Κάτω Αχαΐας πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η ορκωμοσία του νέου δημάρχου και της νέας δημοτικής αρχής.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος αφού ευχαρίστησε δημότες και προσκεκλημένους που αψήφησαν την υψηλή θερμοκρασία και έδωσαν το παρών για να τιμήσουν αυτή τη λιτή και σεμνή τελετή, ανέφερε:

«Θα ήθελα να απευθυνθώ στους συνδημότες μας, σε όλο το λαό της δυτικής Αχαΐας και να σας πω ότι σήμερα δώσαμε όρκο στον Θεό και στην συνείδηση μας  να είμαστε πιστοί στην πατρίδα, να υπακούαμε  στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνουμε  τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι έτσι θα πορευτούμε. Με αυτές τις δεσμεύσεις θα πολιτευτούμε! Θα αγωνιστούμε για το καλό των πολλών. Σε αυτό τον αγώνα θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, θα συγκρουστούμε με καθεστηκυίες καταστάσεις, με κακές πρακτικές και νοοτροπίες. Τα κακώς κείμενα για να διορθωθούν απαιτούν την συμμετοχή όλων μας. Πιστεύω ότι πρέπει όλοι μας να δηλώσουμε την απόφαση μας να βάλουμε το όφελος των πολλών πάνω από το προσωπικό μας όφελος! Πρέπει να κατανοήσουμε ότι για να αλλάξει ο τόπος μας και να  γίνει καλύτερος πρέπει να  αλλάξουμε πρώτα εμείς και μετά οι άλλοι! Η άποψη να αλλάξουν πρώτα οι άλλοι και μετά να αλλάξω και εγώ είναι μια καταστροφική άποψη!

Το μήνυμα που έστειλε στις εκλογές και στέλνει καθημερινά ο λαός της δυτικής Αχαΐας είναι συγκεκριμένο! Αντιμετώπιση των άμεσων και έντονων  καθημερινών του προβλημάτων! Αλλαγή της πολιτείας μας ως δημοτικοί άρχοντες! Να πολιτευτούμε με αρχές και αξίες, ταπεινότητα και σεβασμό! Με συναίσθηση του βάρους, της ευθύνης και της αξίας των αξιωμάτων που ο λαός μας έδωσε! Θα πρέπει με την λειτουργία μας να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα, να ενδυναμώσουμε  με το παράδειγμα μας τον θεσμικό μας ρόλο και να βάλουμε τον τόπο μας σε τροχιά οικονομικής  και πολιτιστικής ανάτασης».