Δυσεπίλυτο τo πρόβλημα της καθαριότητας στα Σελιανίτικα – Τεράστια η Ευθύνη του Δήμου για την Εικόνα της Τουριστικής Περιοχής των Σελιανιτίκων.

Συνεχίζεται η αφόρητη, προβληματική κατάσταση με τα σκουπίδια στα Σελιανίτικα με την ασχήμια, τις τραγικές εικόνες και τις επικίνδυνες για την υγεία συνθήκες να εξακολουθούν να προκαλούν την έντονη ανησυχία των κατοίκων.

Οι κάτοικοι της περιοχής προειδοποιούν ότι ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία τόσο των ιδίων αλλά και του περιβάλλοντος. Μάταιες όμως οι εκκλήσεις των περιοίκων προς την αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου, αφού η κατάσταση μέχρι και σήμερα παραμένει αποκαρδιωτική, καθώς αρκετά σημεία εντός της κοινότητας θυμίζουν μικρές χωματερές.

Τα Σελιανίτικα, λοιπόν, έχουν «παραδοθεί στη δίνη» των σκουπιδιών, με τους κατοίκους να έχουν φθάσει στα όριά τους και τους επισκέπτες να αποθανατίζουν την πρωτόγνωρη γι’ αυτούς θέα.

«Η καθαριότητα, η βασική αυτοδιοικητική αρμοδιότητα του δήμου, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους κατοίκους. Επιβάλλεται η παρέμβαση του Δήμου για την αποσυμφόρηση της περιοχής από τα απορρίμματα. Επιτέλους, οι αρμόδιοι, δημοτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επιληφθούν για την άμεση λύση του προβλήματος» τονίζει σε δήλωσή του ο νεοκλεγείς Πρόεδρος της κοινότητας Σελιανιτίκων Γιώργος Ρόζος, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα φρόντισε να εκθέσει στον επερχόμενο Δήμαρχο του Δήμου Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλο την όλη κατάσταση που επικρατεί στα Σελιανίτικα, στο περιθώριο συζήτησης που έγινε στο τέως Δημαρχικό κτίριο στη Ροδοδάφνη, παρόντων δημοτικών συμβούλων και των υπολοίπων Προέδρων κοινοτήτων στις Δ.Ε. Συμπολιτείας και Ερινεού.

Σε κάθε περίπτωση είναι αποκλειστική ευθύνη και υποχρέωση της εκάστοτε δημοτικής αρχής και των συναρμόδιων υπηρεσιών του δήμου να φροντίσουν για την υγεία των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος και όχι να αφήνουν τους δημότες στην τύχη τους με τα σκουπίδια δίπλα από τις πόρτες τους.

Πάντως, κάτοικοι στα Σελιανίτικα εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθούν δικαστικώς κατά της Δημοτικής Υπηρεσίας Καθαριότητας, καθώς την καταγγέλλουν ανοικτά για «επιλεκτική» αποκομιδή των απορριμμάτων σε ορισμένα μόνο σημεία, με αποτέλεσμα τις προηγούμενες εβδομάδες να έχουν εκδηλωθεί αρκετές πυρκαγιές σε χώρους που ήταν για πολύ καιρό αμάζευτα τα σκουπίδια και ευτυχώς με την έγκαιρη αντίδραση της Πυροσβεστικής αποφεύχθηκαν τα χειρότερα για το χωριό.