ΠΑΤΡΑ: “Έφυγε” ο Κώστας Σπυρόπουλος – Το απόγευμα η κηδεία του

Θλίψη προκάλεσε στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, το άγγελμα θανάτου του γνωστού επιχειρηματία Κώστα Σπυρόπουλου σε ηλικία 63 ετών.
Συνιδιοκτήτης εδώ και χρόνια του γνωστού ξενοδοχείου «Τζάκι» και δημιουργός και ιδιοκτήτης του χώρου κοινωνικών εκδηλώσεων «Συμπόσιο», ο Κώστας Σπυρόπουλος ήταν ένας άνθρωπος που υπηρετούσε τον επαγγελματικό του χώρο με συνέπεια και αφοσίωση.
Ο Κώστας Σπυρόπουλος σπούδασε στη Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου, και μεγάλωσε μέσα στο «Τζάκι» όταν ήταν εστιατόριο στην παραλία του Προαστείου της Πάτρας, όταν το λειτουργούσε ο αείμνηστος πατέρας του Νίκος Σπυρόπουλος.
Γνώρισε από πολύ μικρός τι σημαίνει η απαιτητική και ατελείωτη δουλειά της εστίασης και από παιδί, ήρθε αντιμέτωπος με τις δυσκολίες της δουλειάς, αφού αυτός ο χώρος δεν γνωρίζει από αργίες και διακοπές.
Ως νέος αποφοίτησε από την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ρόδο και το 1975 με την οικογένειά του, έκανε το μεγάλο βήμα, μετατρέποντας το παλιό εστιατόριο, στο γνωστό ξενοδοχείο «Τζάκι» το οποίο μέχρι και σήμερα, είναι συνώνυμο της ποιοτικής φιλοξενίας στην Πάτρα.
Ο Κώστας Σπυρόπουλος παρέμεινε συνιδιοκτήτης στο ξενοδοχείο, όμως το 2005 αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο βήμα στον χώρο της εστίασης, δημιουργώντας τον πολυτελή χώρο κοινωνικών εκδηλώσεων «Συμπόσιο», σε ιδιόκτητο χώρο 6 στρεμμάτων, σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Πάτρας (Πάροδος Αθηνών & Κανελλοπούλου), με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών σε προσιτές τιμές και άψογη και ζεστή εξυπηρέτηση.
Ο Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας μέχρι που χθες, έφυγε από την ζωή. Άφησε πίσω του, την σύζυγό του Μαρία και τους δύο γιούς του, Νικόλαο και Αλέξανδρο.
Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα, στις 5 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Προαστίου Πατρών.