O Elon Musk ξαναχτυπά: “Βομβαρδίστε με πυρηνικά τον Άρη”

Ξαναχτυπά ο Elon Musk με μια πρόταση που θα συζητηθεί και δεν έχει κάνει για πρώτη φορά. Ο ιδρυτής της Tesla μέσα από το ιδιαίτερα ενεργό Twitter του ανάρτησε το μήνυμα “Βομβαρδίστε τον πλανήτη Άρη” προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Ο Musk ουσιαστικά επαναπρότεινε την ιδέα που είχε ρίξει πριν τέσσερα χρόνια στην εκπομπή του Stephen Colbert και θέλει τον βομβαρδισμό του Άρη με σκοπό την γεωμόρφωσή του με τη χρήση πυρηνικών.

Η ιδέα του βασίζεται στο ότι τα πυρηνικά θα λιώσουν τις παγοσκεπείς κορυφές του πλανήτη και έτσι θα απελευθερωθεί το νερό που είναι παγιδευμένο στους πόλους και αμέσως μετά το CO2 από την ατμόσφαιρα. Έτσι θα δημιουργηθεί το “Αρειανό” φαινόμενο του θερμοκηπίου ώστε να γίνουν πιο ανεκτές στους ανθρώπους οι ακραίες θερμοκρασίες του πλανήτη.

Σα να μην έφτανε η ακραία δήλωσή του, που οι επιστήμονες την έχουν χαρακτηρίσει ως ανεύθυνη -και κυρίως- χωρίς καμία περίπτωση να πραγματοποιηθεί, το πήγε στο επόμενο επίπεδο. Σε νέα του ανάρτηση ετοιμάζει και T-Shirts με την λεζάντα “NUKE MARS”.

Ίσως η ιδέα του Musk για την γεωμόρφωση (terraforming) του Άρη να παραμένει ακόμα στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

unboxholics.com