ΠΑΤΡΑ: Είναι 80 ετών και δηλώνει εθελόντρια για τους Παράκτιους Μεσογειακούς

Είναι 80 Μαϊων και είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία εθελόντρια των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων  της Πάτρας. Η Ελένη Μπαχούμη- Μπινιέρη, βάζει κάτω πολλούς εικοσάρηδες με ένα και μόνο όπλο: την αδάμαστη διάθεσή της για ζωή. Τις ημέρες των αγώνων θα είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα φορούν τις μπλούζες  με τα χρώματα του πρωινού και του δειλινού της Πάτρας και αυτό είναι κάτι που το περιμένει με μεγάλη λαχτάρα, περίπου όπως περιμένει ένας έφηβος τις διακοπές  του καλοκαιριού.

«Ήμουν και στους Ολυμπιακούς αγώνες εθελόντρια στην Πάτρα. Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία, μου άρεσε πάρα πολύ» μας λέει η ωραία κυρία Ελένη και εξηγεί: «Μου αρέσει πάρα πολύ να προσφέρω οπουδήποτε βρεθώ. Όχι μόνο για τους αγώνες και τον αθλητισμό, αλλά και για τον πολιτισμό, για τη φύση, για τα ζώα… Είναι πολύ σημαντικό να βοηθάς. Η προσφορά, σου επιστρέφει μεγάλη χαρά».

Η 80χρονη εθελόντρια των Παράκτιων  Μεσογειακών , κατάγεται από το Νεοχώρι της Δυτικής Αχαΐας, τα γνωστά ως Μπινιεραίικα.

Ζει στην Πάτρα από την ηλικία των έντεκα ετών. Φοίτησε στην Εμπορική Σχολή, έπειτα εργάστηκε σε σούπερ μάρκετ της περιοχής και ακολούθως έδωσε εξετάσεις και εισήχθη στο ΤΕΙ, στην Οικονομική Υπηρεσία, όπου και εργάστηκε μέχρι τη στιγμή που συνταξιοδοτήθηκε.

Στους Ολυμπιακούς αγώνες της Πάτρας, σε ηλικία 65 ετών τότε, είχε ενταχθεί στην υπηρεσία θεατών και προσέφερε εκεί εθελοντικά τις υπηρεσίες της.

«Μου αρέσει αυτή η θέση, το να βοηθάς δηλαδή τους θεατές να βρουν τη θέση τους, διότι πέραν του ότι συναντάς πολύ κόσμο, βλέπεις παράλληλα και τα αθλήματα, έχεις δηλαδή άμεση επαφή με το αγωνιστικό μέρος.

Η ζωή της Ελένης Μπαχούμη- Μπινιέρη, δεν ήταν πάντα ρόδινη. Δεκατέσσερις μήνες μετά το γάμο της έχασε τον σύζυγό της σε τροχαίο και αυτό είναι κάτι που ακόμη και σήμερα την πληγώνει.

Είναι και αυτός ένας από τους λόγους που κάνουν αυτή την εθελόντρια ξεχωριστή. Είναι το παράδειγμα του ανθρώπου που δεν το βάζει κάτω, Που βλέπει πάντα κάτι αισιόδοξο στο βάθος του τούνελ. Ένα νέο φως για να το ακολουθήσει. Στα 80, στα 90 ή στα 100.

 

Γιώτα Κοντογεωργοπούλου

(από εφημερίδα 7Μέρες Ενημέρωση)