Τραγωδία με τρεις νεκρούς στον Πόρο: Ποιος είναι ο πιλότος

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και το Γαλατά, οδηγώντας στον θάνατο τον Έλληνα χειριστή του καθώς και τους δύο άλλους ρώσους επιβάτες. Είχε προηγηθεί πρόσκρουση του ελικοπτέρου σε καλώδια, με αποτέλεσμα να προκληθεί μπλακ άουτ στο νησί.  Τις τρεις σορούς εντόπισε κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών λίγο μετά τις 17:30

“Όλα έγιναν ακαριαία μέσα σε δευτερόλεπτα” ανέφερε σε περιγραφή του αυτόπτης μάρτυρας στην ΕΡΤ. “Εκείνη την ώρα ήμουν σε απόσταση περίπου 700 μέτρα από το ελικόπτερο. Εκείνο έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, γύρω στα 50 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αμέσως μετά την περιστροφή υπήρξε έκρηξη και έπεσε μέσα στη θάλασσα”, συμπλήρωσε ενώ πρόσθεσε πως το σημείο του συμβάντος “βρίσκεται πολύ κοντά στο Λιμάνι και για τον λόγο αυτό έσπευσε άμεσα σε αυτό το Λιμενικό”.

«Έγινε μία έκρηξη. Τώρα είναι των καλωδίων, είναι του ελικοπτέρου, δεν ξέρουμε. Δεν το είδαμε αυτό, ακούσαμε. Το ελικόπτερο είναι μέσα στη θάλασσα, άνθρωπος δεν έχει βγει ζωντανός. Τώρα, πόσοι ήταν, τι ήταν, ο Θεός κι η ψυχή τους».

Στο σημείο όπου βρίσκεται η άτρακτος του ελικοπτέρου βρίσκονται προληπτικά για λόγους ασφαλείας δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος, ενώ, σε συνεννόηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με το θάλαμο επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, υπάρχει έγκριση για μετακίνηση της ατράκτου σε ασφαλές σημείο προκειμένου να μη δημιουργεί κίνδυνο για τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα αλλά και να εξεταστεί από ειδικούς εμπειρογνώμονες.

Τι είδε ο άνθρωπος που μετέφερε τους επιβαίνοντες στο ελικοδρόμιο

Αυτόπτης μάρτυρας και συγκεκριμένα ο άνθρωπος που μετέφερε με το αυτοκίνητό του τον πιλότο και τους δύο Ρώσους στο ελικοδρόμιο, δήλωσε στο Open TV ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν δύο άτομα ρωσικής καταγωγής, ηλικίας 40-45 ετών ενώ ο πιλότος ήταν μεγαλύτερης ηλικίας. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, το ελικόπτερο φάνηκε να έχει προβλήματα από την στιγμή που απογειώθηκε από το ελικοδρόμιο. «Κάτι δεν πήγαινε καλά. Πήγαινε κάπως περίεργα» είπε χαρακτηριστικά.

Αυτός είναι ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου που έπεσε στον Πόρο

O πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου που κατ έπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Γαλατά ήταν ο Ν. Κ.

Ο άτυχος πιλότος προέρχονταν από την Πολεμική Αεροπορία, αφού είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του στη σχολή Ικάρων. Ηταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Οι δύο νεκροί Ρώσοι

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, οι άλλοι δύο σοροί ανήκουν στους ρωσικής καταγωγής Abramov Mikhail και Davel Akolinin που είχαν εκμισθώσει το ελικόπτερο από τον Γαλατά για να μεταβούν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Συγκλονιστικές εικόνες από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου που έπεσε στον Πόρο

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης η ανέλκυση του ελικοπτέρου που κατ έπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και το Γαλατά.

Νωρίτερα ανασύρθηκαν οι σοροί των τριών επιβαινόντων. Αρχικά, εντοπίστηκαν οι δύο σοροί ανδρών ρωσικής υπηκοότητας, ενώ λίγο αργότερα ανασύρθηκε από τους δύτες και η σορός του Έλληνα χειριστή του ελικοπτέρου.

Όπως φαίνεται στα πλάνα που συγκλονίζουν το ελικόπτερο έχει καταστραφεί ολοσχερώς και έχει μετατραπεί σε άμορφη μάζα.