BINTEO: Ιδιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε στον Πόρο. Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες

Νεκρός εντοπίστηκε ο χειριστής του μοιραίου ελικοπτέρου και ακόμη ένας άνθρωπος που κατέπεσε το μεσημέρι της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά Τροιζηνίας. Ο άτυχος χειριστής βρέθηκε εντός της ατράκτου του βυθισμένου ελικοπτέρου και παρελήφθη από όχημα της πυροσβεστικής, ενώ δεν υπάρχουν μέχρι τώρα περισσότερες πληροφορίες για τον δεύτερο νεκρό.

Το ελικόπτερο είναι ιδιωτικό, τύπου Agusta 109, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μηχανική βλάβη η οποία οδήγησε στην απώλεια ελέγχου του ελικοπτέρου με αποτέλεσμα να προσκρούσει πάνω σε καλώδια μεσαίας τάσης της ΔΕΗ μεταξύ Πόρου και Γαλατά και εν συνεχεία να καταπέσει στη θάλασσα προκαλώντας γενικευμένο μπλακ άουτ στον Πόρο.

Το ελικόπτερο στη συνέχεια βυθίστηκε.

Στο σχέδιο πτήσης περιλαμβάνεται μόνο ένας Έλληνας πιλότος ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες στο ελικόπτερο επέβαιναν επίσης δύο ενήλικες άνδρες ρωσικής καταγωγής.

Συγκλονιστικό βίντεο δευτερόλεπτα μετά την πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο

Συγκλονίζουν οι αντιδράσεις αυτοπτών μαρτύρων που είδαν το ελικόπτερο να πέφτει στον Πόρο και να βυθίζεται στη θάλασσα, αφού προηγουμένως είχε προσκρούσει σε καλώδια της ΔΕΗ https://buff.ly/2KK2QYM

Δημοσιεύτηκε από SKAI.gr στις Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος του νησιού, ενημέρωσε πως ο ΔΕΔΔΗΕ ήδη προσπαθεί για την επαναφορά του ρεύματος μέσα στη μέρα ενώ υπάρχει πρόβλεψη για παροχή γεννητριών προκειμένου το νησί να καλύψει τις άμεσες ανάγκες του.

Αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τον στρατό, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα στον Πόρο γεννήτριες, υπέβαλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Το ελικόπτερο φαίνεται πως ανήκε σε ιδιωτική εταιρεία με έδρα τα Μέγαρα και μετέφερε τουρίστες για λογαριασμό γνωστού ξενοδοχείου.

Επρόκειτο να πραγματοποιήσει πτήση από τα Μέγαρα στον Πόρο και εν συνεχεία να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Όπως αναφέρει μάρτυρας του συμβάντος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, το ελικόπτερο προσέκρουσε στα καλώδια, έπιασε φωτιά και αφού στροβιλίστηκε βυθίστηκε στη θάλασσα.