Οpen Water στους Παράκτιους Αγώνες – Κοντά στο άθλημα, ο προπονητής του ασημένιου Ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός και προπονητής του ασημένιου Ολυμπιονίκη του 2016 Σπύρου Γιαννιώτη, Νίκος Γέμελος μας μυεί στο άθλημα του Οpen Water.

Το σπορ έχει αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια διότι συνδυάζει και απαιτεί πολλές και διαφορετικές δεξιότητες. Σε αντίθεση με την κλασική κολύμβηση χαρακτηρίζεται από πολλές επαφές και τζαρτζαρίσματα μεταξύ των αθλητών, κυρίως πριν από τον τερματισμό.
Στην πραγματικότητα το Open Water δεν έχει καμιά σχέση με την κολύμβηση στην πισίνα. Περισσότερο από την ταχύτητα στηρίζεται στη δύναμη, στην αντοχή, στην τακτική και στην αίσθηση του κυματισμού του θαλάσσιου νερού.
Κάθε κούρσα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σε όλη την εξέλιξη της, όμως οι ανατροπές που συμβαίνουν στα τελευταία μέτρα και οι ταυτόχρονοι τερματισμοί δεν συγκρίνονται με τίποτε. Σε τέτοιες περιπτώσεις το φινάλε μοιάζει βγαλμένο από αγώνα ποδοσφαίρου ή μπάσκετ, όταν μπαίνει γκολ στη λήξη των καθυστερήσεων ή καλάθι με buzzer beater.
Κορυφαία στιγμή στα χρονικά του αθλήματος αποτελεί το θρίλερ των 10 χιλιομέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στην Copacabana του Ρίο ντε Τζανέιρο. O Ολλανδός Ferry WEERTMAN και ο Σπύρος ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ τερμάτισαν μαζί με χρόνο 1:52:59.8 και το χρυσό μετάλλιο κρίθηκε στο photo finish, ενώ η διαφορά του πρώτου από τον έβδομο αθλητή ήταν λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο!