ΑΧΑΪΑ: Πύρινα μέτωπα σε χωριά και Πάτρα – Πυροσβέστες και στην Αττιική στη φωτιά του Υμηττού

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το βράδυ της Κυριακής (11/8) στην Άρλα της Δυτικής Αχαΐας, στην περιοχή Προφήτης Ηλίας της Πάτρας, στα Νιφοραίικα της Δυτικής Αχαΐας και στην περιοχή του Λάππα, όπως ανέφερε ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας Αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος.

Στην Αρλα επιχειρούσαν 14 οχήματα και 31 πυροσβέστες και πλέον η φωτιά είναι σε ύφεση και οριοθετήθηκε από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Το ίδιο συνέβη και στην περιοχή των Μποζαϊτίκων, κοντά στον Προφήτη Ηλία. Η Πυροσβεστική κατάφερε να οριοθετήσουν την φωτιά πρωτού πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Χθες το απόγευμα, υπήρχε κι ένα τρίτο μέτωπο, ευτυχώς μικρό και άμεσα αντιμετωπίσιμο στο Καλαμάκι δυτικής Αχαΐας κοντά στα Νιφορέικα.

Παράλληλα, σήμερα το πρωί έφυγαν από την Πάτρα πέντε πυροσβεστικά οχήματα με άνδρες για να συνδράμουν στη μεγάλη φωτιά του Υμηττού  Αττικής που απειλεί σπίτια.

 

Στην Αχαΐα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τρεις φωτιές εκδηλώθηκαν χθες βράδυ σε διαφορετικές περιοχές του νομού. Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας δήλωσε ότι, η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση κοντά στην κοινότητα Άρλα της δυτικής Αχαΐας, η δεύτερη στην περιοχή Προφήτης Ηλίας της Πάτρας και η τρίτη στην περιοχή Νιφορέικα της δυτικής Αχαΐας. Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Απόστολος Κατσιφάρας έχει κινητοποιηθεί όλος ο μηχανισμός, ώστε να αντιμετωπιστούν και τα τρία πύρινα μέτωπα. Όσον αφορά την φωτιά στην Άρλα, η εστία βρίσκεται κοντά στο κοιμητήριο της κοινότητας και στην περιοχή επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 14 οχήματα. Επίσης, πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και στα άλλα δύο μέτωπα, στον Προφήτη Ηλία και στα Νιφορέικα, ενώ από την πλευρά της η Αστυνομία λαμβάνει μέτρα για να διευκολύνει την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.