Οκτάι: Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο

“Οι γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα. Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, και των τουρκοκύπριων για μια δίκαιη και ισότιμη κατανομή των πόρων της περιοχής” δήλωσε σήμερα από την Κωνσταντινούπολη ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, δίνοντας συνέχεια στις προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων σχετικά με τις γεωτρήσεις που πραγματοποιεί η Άγκυρα ανοιχτά της Κύπρου.

Ο Οκτάι επανέλαβε επίσης ότι οι δραστηριότητες γεώτρησης πραγματοποιούνται στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας και στο πλαίσιο συμφωνίας με το ψευδοκράτος.

Οι νέες δηλώσεις έρχονται μια μέρα μετά από εκείνες του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος επισκέφτηκε τα κατεχόμενα, στέλνοντας το μήνυμα της παραμονής των κατοχικών στρατευμάτων στη Μεγαλόνησο.

“Όταν μιλάμε εμείς για ειρήνη, κάποιοι το θεωρούν αδυναμία. Όταν χρειαστεί, παίρνουμε το δίκιο μας και δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα» δήλωσε ο Ακάρ. «Για αυτό πρέπει οι γείτονές μας να μαζέψουν τα μυαλά τους και να δουν τα γεγονότα αντικειμενικά» συμπλήρωσε, αναφερόμενος στις γεωτρήσεις που κάνει η Τουρκία ανοιχτά της Κύπρου.

“Είμαστε υπέρ της ειρήνης και της καλής γειτονίας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο» ανέφερε ο Ακάρ, που σε άλλο σημείο των δηλώσεών του επεσήμανε ότι «η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα υιοθέτησε μια πιο αντικειμενική προσέγγιση στα γεγονότα, βλέποντας τα μαθήματα από το παρελθόν”. “Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να παραμείνουν στη νησί. Είναι απαραίτητη η παρουσία τους» συμπλήρωσε.

Πηγή:
Anadolu