Οι Κωνσταντίνος Ζούλας ως Πρόεδρος και ο Γιώργος Γαμπρίτσος ως διευθύνων σύμβουλος οι επιλογές Μητσοτάκη για την ΕΡΤ

Μετά τη στελέχωση των γενικών γραμματειών και κάποιων πρώτων οργανισμών, φαίνεται ότι για το Μέγαρο Μαξίμου ήρθε η ώρα της ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να τοποθετήσει τον σημερινό επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου στη θέση το Προέδρου της ΕΡΤ και τον Γιώργο Γαμπρίτσο στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Στην ΕΡΤ ξανά ο Γιώργος Γαμπρίτσος

Ο Γιώργος Γαμπρίτσος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ. Ο κ.Γαμπρίτσος επιστρέφει στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής μετά από 9 χρόνια, καθώς το 2010, ο τότε υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος (κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου) τον είχε τοποθετήσει στη θέση του προέδρου-διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ (μέχρι τον διαχωρισμό των δύο θέσεων), ωστόσο 6 μήνες αργότερα παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, όπως είχε υποστηρίξει.

Ο κ.Γαμπρίτσος είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός. Τη δεκαετία του 1980 εργάστηκε ως μηχανικός ανάπτυξης και διευθυντικό στέλεχος στο τηλεοπτικό δίκτυο CΒS στη Νέα Υόρκη. Είναι απόφοιτος του Ρolytechnic University of Νew Υork, με πτυχίο στην Ηλεκτρομηχανική.
Πριν αναλάβει καθήκοντα στην ΕΡΤ είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΝetΜed ΑΕ (Νova), ενώ στο παρελθόν ήταν γενικός διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών του τηλεοπτικού σταθμού Μega. Μετά το Ραδιομέγαρο ο κ.Γαμπρίτσος βρέθηκε στη γενική διεύθυνση του ΟΤΕ TV, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Απρίλιο του 2013.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Τσιόδρας

Ο Δημήτρης Τσιόδρας, από το 2015 έως το Φεβρουάριο του 2019 (όταν διαφώνησε και αποχώρησε) ήταν εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού, ενώ στις τελευταίες εκλογές του περασμένου Ιουλίου ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ. Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, ο Δημήτρης Τσιόδρας, είχε διατελέσει διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και στη συνέχεια ορίστηκε κυβερνητικός εκπρόσωπος στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Παναγιώτης Πικραμμένου.

Πηγή: pronews.gr