(Φωτο)-Πάτρα: Σημαντική η συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Test Event των Μεσογειακών Αγώνων

Αρωγός στη διεξαγωγή του απολύτως επιτυχημένου Test Event των Μεσογειακών Αγώνων στάθηκε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταύρος, ο οποίος αναμένεται να πράξει το ίδιο και στη διάρκεια της διοργάνωσης. Και στις δύο ημέρες του τουρνουά, του Final-4 του Beach Handball ανδρών, γυναικών, και καθ’ όλη τη διάρκεια των Αγώνων, ομάδες Εθελοντών Διασωστών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρίσκονταν στην εγκατάσταση έτοιμες να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, άλλωστε, έχει δηλώσει εξ αρχής ότι πρόκειται να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στη διοργάνωση των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, οι οποίοι θα διεξαχθούν στην Πάτρα από τις 25 έως τις 31 Αυγούστου. Αυτό το κατέστησε ξεκάθαρο και ο Πρόεδρός του δρ. Αντώνιος Αυγερινός, ο οποίος ήρθε αυτοπροσώπως στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Πάτρα 2019 Νίκο Παπαδημάτο, τον Γενικό Διευθυντή της διοργάνωσης Ηλία Δαλαίνα και το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Ανδρέα Μαζαράκη, την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019. Σ’ εκείνη τη συνάντηση, υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας, για την υγειονομική και ναυαγοσωστική κάλυψη των Αγώνων.
Όπως, μάλιστα, προβλέπεται από τη συμφωνία, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα διαθέσει για τις ανάγκες των Αγώνων, 65 εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες και 25 Ναυαγοσώστες, ενώ παράλληλα θα προμηθεύσει την Οργανωτική Επιτροπή με αναλώσιμο φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, με ναυαγοσωστικό σκάφος και με ένα τροχόσπιτο το οποίο θα λειτουργήσει ως ιατρείο. Ετσι, για μία ακόμη φορά, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός που αποτελεί τον μεγαλύτερο ανθρωπιστικό εθελοντικό οργανισμό στη χώρα, ενεργοποιείται όχι μόνο για να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο στους πάσχοντες συνανθρώπους μας, αλλά και για να προσφέρει την πολύπλευρή, πολυδιάστατη και πολυσήμαντη δράση του σε σπουδαία αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα, όπως επιτάσσει το εθελοντικό πνεύμα που διέπει τους ανθρώπους του.
Η Οργανωτική Επιτροπή των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019, επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δρ. Αντώνιο Αυγερινό για την άμεση ανταπόκριση, την ευαισθησία και την εν γένει συνδρομή του, καθώς και τα στελέχη και τους εθελοντές του οργανισμού.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
• Χρυσός χορηγός των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019 είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια.