Έρχεται η ηλεκτρονική ψηφοφορία στην λήψη των συνδικαλιστικών αποφάσεων

Νέες αλλαγές έχει προγραμματίσει η κυβέρνηση σε ότι έχει να κάνει με τον συνδικαλιστικό νόμο. Συγκεκριμένα το υπουργείο Εργασίας προγραμματίζει να κάνει τροποποιήσεις έτσι ώστε η ψηφοφορία σ’ όλες τις συνδικαλιστικές αποφάσεις να γίνεται ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής η παρέμβαση αυτή θα προβλέπει την δυνατότητα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ώστε να γίνεται«ανεμπόδιστη καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες και στην άσκηση του σχετικού δικαιώματός τους». Παράλληλα ακόμα θα ισχύει το 50%+1 συμμετοχή στην λήψη έγκυρης απόφασης σε κάποιο οικονομικό ζήτημα σε μια συνδικαλιστική οργάνωση.

Ακόμα δρομολογείται η οργάνωση ενός ηλεκτρονικού μητρώου όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των μελών τους ώστε να εξασφαλίζεται γη διαφάνεια στο τρόπο λήψης των αποφάσεων. Παράλληλα θα δημιουργηθεί μια ιστοσελίδα που οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα αναρτούν τις ανακοινώσεις τους έτσι ώστε να περιοριστεί η αφισοκόλληση. Το υπουργείο Εργασίας αναφέρει όμως προτού προχωρήσει σε αυτές τις αλλαγές θα διεξαχθεί δημόσιος διάλογος.