ΑΧΑΪΑ: Μνημόσυνο για την Καλαβρυτινή Μάνα στις 14 Αυγούστου – Στην εκκλησία Κοιμήσεως Θεοτόκου

Την Τετάρτη, 14 Αυγούστου, παραμονή της εορτής της Παναγίας και ώρα 9:00 το πρωί, στην κεντρική εκκλησία της Κοιμήσεως Θεοτόκου των Καλαβρύτων, θα γίνει το καθιερωμένο, ετήσιο μνημόσυνο για την Καλαβρυτινή  Μάνα.

Την ομιλία, στο τέλος του μνημοσύνου, θα εκφωνήσει η διακεκριμένη Καλαβρυτινή Κυρία Βίβιαν Στεφάνου – Σταθούλια.
Πρόκειται για μια εκδήλωση που ξεκίνησε το 1985, όταν με πρωτοβουλία της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας, του Δήμου Καλαβρύτων και των παιδιών των θυμάτων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, τιμήθηκαν οι Καλαβρυτινές ηρωίδες Μάνες, όσες δεν είχαν σφαλίσει ακόμη τότε τα μάτια.
Δέκα χρόνια αργότερα το έτος 1996 με πρωτοβουλία των Καλαβρυτινών Ενώσεων Αθηνών και Πατρών ο Δήμος Καλαβρύτων θεσμοθέτησε, με τον πρόδηλο συμβολισμό, την 14η Αυγούστου ως ημέρα Μνήμης της Καλαβρυτινής Μάνας, πάσχουσας όπως η Παναγία, με την τέλεση σεπτού Μνημοσύνου στον Καθεδρικό Ναό της πόλης.
Η Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας τιμά τις ηρωικές γυναίκες των Καλαβρύτων που με ήθος και σύνεση άντεξαν, πάλεψαν και μας έφεραν σε αυτό που είμαστε σήμερα. Καλούμε τα μέλη μας, που θα βρίσκονται στα Καλάβρυτα παραμονή της Παναγίας, να παρευρεθούν στο μνημόσυνο. Θα ακολουθήσει καφές στο ζαχαροπλαστείο Ηλία Ερμείδη στο τέλος του πεζοδρόμου.
Ο Πρόεδρος και τα μέλη ΔΣ της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας