ΑΧΑΪΑ: «Ας κάνουμε τρόπο ζωής τη διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών» – Από τον Εμπορικό Σύλλογο Αιγιαλείας

Από τον Εμπορικό και Εισαγωγικό-Επιχειρηματικό Σύλλογο Αιγιαλείας, δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

“Η ανακύκλωση σήμερα αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για το περιβάλλον και το μέλλον μας, δεν είναι μία εφήμερη τάση της εποχής. Παράλληλα εντοπίζεται η ανάγκη για την καλλιέργεια μιας κουλτούρας που προάγει την ανακύκλωση στους πολίτες αναγνωρίζοντας ότι η ανακύκλωση πρέπει να μπει στην καθημερινότητά μας και να γίνει τρόπος ζωής και σε καμία περίπτωση δεν επιδέχεται Δημόσιες Σχέσεις και αυτοπροβολής μέσω αυτής αφού τότε χάνεται το νόημα συμμετοχής και ο σκοπός του εθελοντισμού.

Ως Εμπορικός, Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας, από την πρώτη στιγμή ευαισθητοποιηθήκαμε και στηρίξαμε έμπρακτα την ιδιωτική πρωτοβουλία της ΚΟΙΝΣΕΠ ΠΑΡΕΑ στην περιοχή μας. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ανακύκλωση και σας καλούμε όλους αγαπητοί Συνάδελφοι να συμμετέχετε στην μεγάλη και εξαίρετη αυτή πρωτοβουλία, στο κεντρικό σημείο διαλογής στα Ρυάκια Ελίκης (πρώην Ξυλεμπορική) αλλά και στα ενεργά Πράσινα Σημεία όπισθεν Δημοτικού Σταδίου και στην Ανδρέου Λόντου στο κέντρο της Πόλης.

Συμπολίτες και Συνάδελφοι παρακαλούμε συμμετέχετε ενεργά στην διαχείριση των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, τόσο των Εμπορικών επιχειρήσεων (ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια) κυρίως δε των επιχειρήσεων Τροφίμων (μανάβικα, κρεοπωλεία, μπακάλικα, κατεψυγμένα, σούπερ μάρκετ), οι οποίες βγάζουν τον μεγαλύτερο όγκο. Παρακαλούμε μην εναποθέσετε ανακυκλώσιμα απορρίμματα, χαρτοκιβώτια, χάρτινα καφάσια στους Δημοτικούς κάδους που βρίσκονται στις περιοχές της Τρίγωνης Πλατείας, Ασημάκη Φωτήλα, Δημαρχείου, Βασ.Κωνσταντίνου και Κλ.Οικονόμου με Ερμού, Κανελλοπούλου ή και όπου αλλού στην Πόλη μας, αλλά να συμμετέχετε στην προσπάθεια της Ανακύκλωσης μεταφέροντας τα στο πλησιέστερο Πράσινο σημείο της Ανδρέου Λόντου στο κέντρο της Πόλης, σπασμένα και καθαρά. Στην ευχέρεια των Συναδέλφων όπου ο όγκος των ανακυκλώσιμων είναι μεγάλος, είναι η μεταφορά των Ανακυκλώσιμων και των χαρτοκιβωτίων, με τα επαγγελματικά τους αυτοκίνητα απευθείας στο κεντρικό χώρο διαλογής στα Ρυάκια Ελίκης ώστε να μην δημιουργείται συμφόρηση στα Πράσινα σημεία.

ΚΑΝΕ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ – ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ”