Πόρτο Χέλι: «Έφυγα για να μου προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες» ισχυρίζεται ο χειριστής του μοιραίου σκάφους

Υποστήριξε πως τραυματίστηκε και για αυτό το λόγο πήγε να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες και εν συνεχεία επικοινώνησε με τον δικηγόρο του για να παρουσιαστεί στο Λιμενικό. Η τραυματισμένη γυναίκα που βρισκόταν στο μικρό αλιευτικό σκάφος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην Εντατική του Αγίου Σάββα.

«Δεν εξαφανίστηκα, τους βοήθησα» ισχυρίζεται ο χειριστής του μοιραίου σκάφους που συγκρούστηκε χθες βράδυ με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες και να τραυματιστεί σοβαρά μία γυναίκα.

Ο Γάλλος χειριστής του σκάφους μέσω του συνηγόρου υποστήριξε συγκεκριμένα ότι δεν εξαφανίστηκε μετά το συμβάν στο Πόρτο Χέλι και ότι βοήθησε προκειμένου να εντοπιστεί η μία σορός. Επισήμανε μάλιστα ότι έπεσε στη θάλασσα πολλές φορές για να εντοπίσει και τα υπόλοιπα άτομα που είχαν χτυπηθεί.

Εκεί ο ίδιος, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο δικηγόρος του, τραυματίστηκε και μόλις έφτασε στην ακτή πήγε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο 44χρονος χειριστής που παρουσιάστηκε το πρωί στο Λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι συνελήφθη και στη συνέχεια σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ακόμη υποβλήθηκε σε αιματοληψία προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ. Τα αίτια της σύγκρουσης των δύο σκαφών δεν έχουν ακόμα διευκρινισθεί ενώ ο θαλάσσιος χώρος όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν ελέγχθηκε από δύτες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενου.

Υπενθυμίζεται ότι τρία αδέλφια, από τα οποία οι δύο άντρες ανασύρθηκαν νεκροί ενώ η 60χρονη γυναίκα, δίδυμη αδελφή του ενός, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή είναι ο τραγικός απολογισμός της σφοδρής σύγκρουσης δύο σκαφών που έγινε το βράδυ της Παρασκευής κοντά στο Πόρτο Χέλι.

Το φουσκωτό, στο οποίο, επέβαιναν 11  Γάλλοι (έξι ενήλικες, πέντε παιδιά) πέρασε κυριολεκτικά πάνω από το βαρκάκι με αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί και να ανασυρθούν δύο νεκροί άνδρες ηλικίας 70 και 60 ετών και μια γυναίκα 60 ετών σοβαρά τραυματισμένη που επέβαιναν σε αυτό. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι τα τρία άτομα που επέβαιναν στο βαρκάκι ήταν αδέρφια και μάλιστα ο ένας νεκρός με την 60χρονη γυναίκα που «χαροπαλεύει» είναι δίδυμοι. Τα τρία αδέλφια διαμένουν στην Παλλήνη Αττικής.

Η γυναίκα διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και από εκεί στο νοσοκομείο Γενικό Κρατικό Νικαίας.

Ένα μπουκάλι κρασί και ούζο είχαν καταναλώσει οι Γάλλοι στις Σπέτσες

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι αλλοδαποί τουρίστες διέμεναν σε βίλα στο Πόρτο Χέλι και το βράδυ της Παρασκευής είχαν βγει για φαγητό στις Σπέτσες. Στην σπετσιώτικη ταβέρνα, σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, οι έξι ενήλικες είχαν καταναλώσει τουλάχιστον δύο μπουκάλια κρασί. Νεότερες πληροφορίες από το Λιμενικό ανέφεραν ότι οι Γάλλοι που επέβαιναν στο 12μετρο ταχύπλοο είχαν πιει ένα μπουκάλι κρασί και ένα καραφάκι ούζο.

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι χειρίστρια του φουσκωτού ήταν μία γυναίκα αλλά η ίδια το αρνήθηκε. Έπειτα από αλκοτεστ η γυναίκα βρέθηκε λίγο πιο πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

boat
Το φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι 11 αλλοδαποί

Στην περιοχή σπεύδουν ο διευθυντής και δύο στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων

deltio9

 Η τραγική ιστορία των τριών αδερφών

Η σύγκρουση έγινε όταν μεγάλο φουσκωτό σκάφος με δύο πολύ ισχυρές μηχανές – στο οποίο, όπως αναφέρθηκε από το Λιμενικό Σώμα, επέβαιναν 11 Γάλλοι τουρίστες (έξι ενήλικες, πέντε παιδιά)- κάτω από άγνωστες προς το παρόν συνθήκες συγκρούστηκε με μικρό πλαστικό σκάφος.

Το φουσκωτό (φέρει Βρετανική σημαία) στο οποίο επέβαιναν οι Γάλλοι έχει μήκος 12 μέτρα και φέρει δύο μηχανές 350 ίππων η κάθε μια.

Το φουσκωτό, όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες, πέρασε κυριολεκτικά πάνω από το βαρκάκι με αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί και να ανασυρθούν δύο νεκροί άνδρες και μια γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη που επέβαιναν σε αυτό.

Πλακιωτάκης: Υπήρχε φως στο μικρό σκάφος που επέβαιναν τα τρία αδέλφια

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ρωτήθηκε -κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ- αν η μικρή βάρκα στην οποία επέβαιναν τα τρία αδέλφια είχε φως. «Οι πληροφορίες που έχω αυτή την ώρα είναι ότι υπήρχε έστω και ελάχιστο φως στο μικρό σκάφος» είπε ο κ. Πλακιωτάκης αναφερόμενος στις συνθήκες που επικρατούσαν την ώρα που το 12μετρο ταχύπλοο βύθισε τη βάρκα.

Πόρτο Χέλι

Καρέ- καρέ η επιχείρηση της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών

Καρέ- καρέ η επιχείρηση της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών (Μ.Υ.Α)του Λιμενικού στο Πόρτο Χέλι, παρουσιάζεται μέσα από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που αποκαλύπτει το protothema.gr.

Το κλιμάκιο των ειδικά εκπαιδευμένων «βατράχων» βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο Πόρτο Χέλι για να συνδράμει αποτελεσματικά στην επιχείρηση διάσωσης.

Οι εκπαιδευμένοι βατραχάνθρωποι της, Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού, (Μ.ΥΑ) ήταν οι πρώτοι που έφθασαν στο σημείο και αμέσως βούτηξαν «χτενίζοντας» τη θαλάσσια περιοχή, ενώ νωρίς το πρωί του Σαββάτου εντόπισαν το βαρκάκι σε βάθος 38 μέτρων.

Στο σημείο μετέβησαν τέσσερα πλωτά του Λιμενικού, δύο θαλάσσια ταξί ενώ κινητοποίηση υπήρξε και από τις τοπικές αρχές.

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών

ship
Το βαρκάκι εντοπίστηκε στα 38 μέτρα βάθος
skafos
skafos1
skafos2
skafos3
skafos4
Πηγή: protothema.gr