(Φωτο)-Πάτρα: Μεσογειακοί Αγώνες – Η πρώτη ημέρα του test event – Tα αποτελέσματα

Μια πρώτη γεύση από όλα αυτά που θα βιώσει η Πάτρα το διάστημα 25-31 Αυγούστου πήραν απόψε οι πατρινοί. Η πρώτη ημέρα του test event των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων κύλησε με πλούσιο θέαμα και δυνατές συγκινήσεις με τους αγώνες για την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς χάντμπολ. Η Οργανωτική Επιτροπή τσέκαρε μια σειρά πραγμάτων, προχώρησε σε δοκιμές και κατέγραψε όλα εκείνα τα σημεία που απαιτούν βελτίωση. Το σίγουρο είναι, πάντως, ότι ο κόσμος που βρέθηκε στο κεντρικό γήπεδο άμμου στην Ακτή Δυμαίων (η είσοδος ήταν ελεύθερη, όπως θα είναι και σήμερα) την καταβρήκε, με τη δράση να κορυφώνεται το απόγευμα του Σαββάτου.
* Στο σημερινό test event έκαναν την εμφάνισή τους και οι «Rising Flames», οι μαζορέτες των Μεσογειακών Αγώνων, οι οποίες ξεσήκωσαν τους θεατές, αλλά και τους αγωνιζόμενους! Παράλληλα, αύριο είναι προγραμματισμένη και η «πρώτη» του Πατρέα, της επίσημης μασκότ των Μεσογειακών Αγώνων.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
O πανίσχυρος Σπάρτακος δεν είχε πρόβλημα, επικράτησε εύκολα της Ανοιξης Διονύσου με 2-0 σετ (24-12, 19-3) και αύριο Σάββατο θα αντιμετωπίσει στον τελικό τους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης (21.00), διεκδικώντας το τέταρτο πρωτάθλημα στην ιστορία του. Πρώτη σκόρερ για τις νικήτριες ήταν η Βάσω Σκάρα με 14 πόντους, ενώ 12 πόντους σημείωσε η Ελσα Μάστακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σπάρτακος που αποτελεί τη βάση της πρωταθλήτριας κόσμου Εθνικής Γυναικών, κατέκτησε πριν από μία βδομάδα στο Φάληρο το Κύπελλο Ελλάδας.
Στον α΄ ημιτελικό και στο εναρκτήριο παιχνίδι του test event, οι Κύκλωπες νίκησαν με 2-0 σετ (24-16, 18-12) την Άνοιξη Διονύσου Delousil στο εναρκτήριο παιχνίδι. Οι Κύκλωπες έλεγχαν από την αρχή το παιχνίδι έχοντας κορυφαία και πρώτη σκόρερ την specialist Ειρήνη Ζουμπουνέλη, που σημείωσε 18 πόντους.
ΑΝΟΙΞΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Delousil (Χαραλαμπάκη): Σπανού, Ειρ. Κουκλοτίδου 14, Τογανίδου 8, Κυρικλίδου 2, Μαύρου, Ελ. Κουκλοτίδου 4.
ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Ζουμπουνέλη 18, Σιαρβάλη 4, Παρασχάκη 2, Α. Σαββαλάκη 10, Αλούρδα, Δ. Σαββαλάκη 8.
* Διαιτητές: Βελάνη και Μπράμου, αποκλεισμοί: 3-1.
Στον α΄ ημιτελικό των Ανδρών, οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης επικράτησαν με 2-0 σετ επί του Απόλλωνα Σταυρούπολης και σφράγισαν το «εισιτήριο» για το μεγάλο τελικό. Μάλιστα, οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης θα συμμετάσχουν στον μεγάλο τελικό για 6η συνεχή χρονιά. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης θα διεκδικήσει το 5ο τρόπαιο στην ιστορία της και το 4ο στη σειρά. Τα σετ: 15-14, 17-12.
ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Χαραλαμπίδης 6, Κωτσαμαρόκογλου 5, Τέλιος 11, Θεοδώρου 7, Κοβλακάς, Χατζηγαβριήλ 2, Πιστόλας 1.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Μαυρίδης 2, Γουργούμης, Τορνικιδης 6, Γιανακόπουλος 6, Ελοζούα 6, Κουκμίσης 12.
* Διαιτητές: Ζήσης-Καρυδάκης, αποκλεισμοί: 2-3.
Παράλληλα, μετά από ένα πραγματικά συναρπαστικό ματς που κρίθηκε στα shoot out η ομάδα του Ολυμπίου Δία Ασπροπύργου ήταν αυτή που κατάφερε να νικήσει με 2-1 σετ τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στον δεύτερο ημιτελικό του 20ου πανελλήνιου πρωταθλήματος στο Βeach Ηandball ανδρών και να πάρει τη πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Η ομάδα του Γιάννη Λαζαρίδη πήρε …εκδίκηση για την ήττα της στο τελικό του Κυπέλλου Ελλαδας, στο Φάληρο, από την ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ο αγώνας οδηγήθηκε στα shoot out όπου η ομάδα της Καλαμαριάς έχασε τρία πέναλτι (Γιαννόπουλος, Παπαβασίλη, Αποστόλου) και η ομάδα του Ασπροπύργου επιβλήθηκε με 5-2 με το τελευταίο γκολ να επιτυγχάνεται από τον Στ. Παπαδόπουλο. Η ομάδα του Ασπροπύργου θα αντιμετωπίσει αύριο το βράδυ (22.00) τους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης στον μεγάλο τελικό του θεσμού. Τα σετ: 20-21, 24-18, 5-2.
ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΔΙΑΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ: Ακριδόπουλος 1, Γεωργίου 11, Ελευθεριάδης 12, Μαλάκελλης, Μαυρόπουλος 8, Πελίδης 16, Στ. Παπαδόπουλος 1, Στ. Παπαδόπουλος, Τουλούμης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Καραγκιοζόπουλος 14, Γιαννόπουλος 11, Παπαβασίλης 6, Ιων. Γιαννακίδης. Καλ. Γιαννακίδης, Λυκόπουλος 10, Ζιβούλοβιτς, Αποστόλου.
* Διαιτητές: Βελλάνη-Μπράμου.
ΦΩΤΟ από pelop.gr