ΠΑΤΡΑ: Με τρία προβλήματα το «πρώτο κουδούνι» στα σχολεία – Αναπάντητο ερώτημα η στέγαση Νηπιαγωγείων

Η απορρόφηση των νηπίων στην προσχολική αγωγή, είναι το μεγάλο στοίχημα της νέας σχολικής χρονιάς σε επίπεδο Δήμου Πατρέων. Οι εγγραφές που έγιναν στη διετή υποχρεωτική προσχολική αγωγή τον Ιούνιο, είναι πολλές και αναμένεται να αυξηθούν τον Σεπτέμβριο.
Το ερώτημα είναι πού θα στεγαστούν όλα αυτά τα παιδιά από τη στιγμή που συνθήκες στέγασης των νηπιαγωγείων του Δήμου Πατρέων είναι γνωστές σε όλους. Περισσότερα από 27 νηπιαγωγεία στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα ισόγεια καταστήματα και διαμερίσματα.
«Τρία είναι τα μέτωπα τα οποία θα κληθούμε να διαχειριστούμε τον Σεπτέμβριο. Οι μετακινήσεις νηπίων σε δομές άλλες περιοχών από τον τόπο διαμονής τους. Οι νέες εγγραφές που θα προκύψουν. Και τα υπερπληθή τμήματα. Ηδη τα περισσότερα από τα νηπιαγωγεία μας έχουν ξεπεράσει το προβλεπόμενο όριο των νηπίων που μπορούν να εντάξουν στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα. Επομένως δεν έχουμε κανένα περιθώριο να εντάξουμε άλλα νήπια στις τάξεις τους» μας είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγείων Πάτρας, Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, ο οποίος έχει θέσει το θέμα από τον περασμένο Μάιο.