ΠΑΤΡΑ: Καταργήθηκε η Νομική σχολή του Πανεπιστημίου – Κόντρα στη Βουλή μεταξύ Τσίπρα και Κεραμέως – «Η ίδρυση έγινε χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια»

«Εμμένουμε στην αρχική μας πρόταση, υλοποιώντας θεμελιώδη προεκλογική μας δέσμευση: Εντός των χώρων των ΑΕΙ, οι δημόσιες Αρχές να ασκούν όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους, συμπεριλαμβανομένης της επέμβασης λόγω τέλεσης αξιόποινων πράξεων».

Αυτό ανέφερε χθες στη Βουλή η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, υπεραμυνόμενη της διάταξης για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, κατά τη συζήτηση του διυπουργικού νομοσχεδίου.

Η κ. Κεραμέως έκανε αναφορά και στη Νομική της Πάτρας.

Όσον αφορά τη ρύθμιση για την άρση της πρόβλεψης ίδρυσης της στην αχαϊκή πρωτεύουσα, η κ. Κεραμέως επανέλαβε ότι «δεν είναι θέμα Πάτρας, είναι θέμα 4ης Νομικής Σχολής«». Η ίδρυση έγινε χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, χωρίς συνολικό σχεδιασμό, χωρίς συμμετοχή της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση», σχολίασε.

Από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε τους τόνους για το ζήτημα.

«Με το καλημέρα ακυρώσατε την ίδρυση της Νομικής Σχολής της Πάτρας. Με ποια κριτήρια; Το επιχείρημα για τους πολλούς άνεργους νομικούς είναι καφενειακού χαρακτήρα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ίδρυση της Νομικής Πάτρας καταργήθηκε χθες με την ψήφιση του νομοσχεδίου.