Κυβερνητικό έργο: Επόμενος στόχος η μείωση των πλεονασμάτων

Τα τρία πρώτα βασικά νομοσχέδια της κυβέρνησης περάσαν από την Βουλή και θα βοηθήσουν να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες αλλαγές στην ανασυγκρότηση και τον εκσυχρονισμό της Ελλάδας. Τώρα ο επόμενος στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των πλεονασμάτων τα οποία είναι θηλιά στην ελληνική οικονομία.

Ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες για τις επισκέψεις του πρωθυπουργού στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Σήμερα θα γίνει το πρώτο βήμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ.

Σημαντικός σύμμαχος σε αυτή την κυβερνητική προσπάθεια είναι οι αγορές οι οποίες δείχνουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά. Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο πως στην Ευρώπη υπάρχει ευνοϊκό κλίμα για τις ελληνικές θέσεις και φαίνεται ότι το ελληνικό αίτημα αντιμετωπίζεται θετικά από την Κομισιόν. Παράλληλα δεν αποκλείεται να παρθεί κάποια πρωτοβουλία και από τον ίδιο τον Γάλλο Επίτροπο Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισι για το ελληνικό ζήτημα.

Η ουσιαστική συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει με τις επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο και το Παρίσι. Στις 29 Αυγούστου θα συναντηθεί με την Ανγκελα Μέρκελ στην γερμανική Καγκελαρία, ενώ στην τελευταία εβδομάδα του ίδιου μήνα θα έχει συνάντηση και με τον Εμανουέλ Μακρόν στα Ιλίσια Πεδία.