ΠΑΤΡΑ: Νομική δεν θα’ χουμε αλλά κτίριό της στο Πανεπιστήμιο ζητά η Περιφέρεια – «Όχι» από Φαρμάκη που βλέπει «δέσμευση» πόρων άνευ λόγου!

Στην  έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου κατασκευής κτιρίου Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο  Πατρών,  με  5.5 εκ. ευρώ, από το  Πρόγραμμα  Δημοσίων Επενδύσεων 2019, προχώρησε χθες κατά τη συνεδρίασή του, το  Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

Ο  Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, υπογράμμισε ότι «με την απόφαση «εξοπλίζεται» η επόμενη περιφερειακή Αρχή για τη συνέχιση διεκδίκησης της Νομικής Σχολής» και  κατέληξε λέγοντας πως είναι «ιστορική κατάκτηση η ίδρυσή της και πολιτικό λάθος η κατάργηση της».

Η  πρόταση δεν ψηφίστηκε από την παράταξη του νεοεκλεγέντος περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, ο οποίος τόνισε ότι δεν μπορεί να ψηφιστεί πρόταση  την ώρα που αναμένεται η ψήφιση του Νομοσχεδίου που καταργει το νόμο της ίδρυσης της Νομικής Πατρών. “Τα 5.5 εκ ευρω μπορεί να λείψουν από άλλα έργα που ενδεχομένως να είναι περισσότερο χρήσιμα και αναγκαία” είπε ο κ. Φαρμάκης και πρότεινε την αναβολή συζήτησης του θέματος.

Ο κ. Κατσιφάρας και ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καρπέτας επισήμαναν πως δεν πρόκειται για δέσμευση χρημάτων, αλλά για πρόταση ένταξης προς το υπουργείο, που εάν  δεν επιθυμεί το έργο, τότε δεν τίθεται θέμα.