(Φωτο)-Το ιστορικό ξενοδοχείο της Σιγκαπούρης Το Raffles Singapore άνοιξε ξανά

Ένα από τα πιο ιστορικά μεγάλα ξενοδοχεία του κόσμου, το Raffles Singapore, άνοιξε εκ νέου μετά από ανακαίνιση που διήρκεσε δύο χρόνια.

Το ξενοδοχείο στην νησιωτική χώρα της Ασίας άνοιξε για πρώτη φορά το 1887 και μέσα σε 100 χρόνια, ανακηρύχθηκε εθνικό μνημείο.

Το ξενοδοχείο γνωστό για το λευκό χρώμα και το νεοκλασικό στυλ του και τις θρυλικές υπηρεσίες, με κουτσουάρ σε κάθε σουίτα, αποτέλεσε το σκηνικό πολλών ιστορικών στιγμών της Σιγκαπούρης.

Οι επισκέπτες έλαβαν την τελευταία βαλσίδα στην αίθουσα χορού του ξενοδοχείου πριν από την έναρξη της κατοχής το 1942. Το Raffles Singapore αποτέλεσε το επίκεντρο της κοσμοπολιτικής ζωής για περισσότερο από ένα αιώνα και ανάμεσα στους διάσημους που διαμένουν στις σουίτες ήταν ο Charlie Tsaplin, η Άβα Γκάρτνερ, ο Τζον Γουέιν, η Ελίζαμπεθ Ταιίλο και ο Καρλ Λάγκερφελντ. Η βασιλική του Ηνωμένου Βασιλείου, η Ελισάβετ Β ‘επισκέφθηκε το ξενοδοχείο το 1989.

Έχει επίσης μια αξιοσημείωτη λογοτεχνική ιστορία, αφού φιλοξένησε τους συγγραφείς Τζόζεφ Κονράντ, Ραντγιαρντ Κίπλιγκγκ και Ουίλιαμ Σόμερσετ Μόμ.

Τα μπουλόνια των κλειδιών από κάθε σουίτα είναι δερμάτινο και απεικονίζουν τις γνωστές προσωπικότητες που έχουν επιλέξει να μείνουν στο ξενοδοχείο.

Στο μπαρ του ξενοδοχείου «Long Bar» επινοήθηκε το κλασικό κοκτέιλ της Σιγκαπούρης Sling και στην αίθουσα χορού διοργανώνεται κάθε χρόνο το θεματικό γκαλά την Πρωτοχρονιά.

 

«Υπάρχουν λίγα ξενοδοχεία στον κόσμο τα ονόματα των οποίων έχουν σχεδόν εξομολογηθεί με τις πόλεις όπου βρίσκονται,» δήλωσε σε δηλώσεις του ο κ. Christian Westembelt, γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου.

«Το Raffles Singapore είναι ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα μεγάλα ξενοδοχεία του 19ου αιώνα στον κόσμο και η ανακαίνιση του σχεδιάστηκε προσεκτικά για να διατηρηθεί η μοναδική ιστορική γοητεία του και παράλληλα να προσφέρει εξαιρετικές εμπειρίες για τους εκλεκτούς επισκέπτες» πρόσθεσε.

“Το ξενοδοχείο έχει μια ανανέωση αέρα, οι χώροι φαίνονται πολύ φωτεινότεροι, φαίνονται πολύ πιο χαλαροί, πολύ πιο φιλόξενοι και προσιτοί. Θέλαμε να ανανεώσουμε την πολυτέλεια, να μην είναι σκληρή, επίσημη και ενοχλητική, αλλά μάλλον συναρπαστική και οικεία », δήλωσε ο Κρίστιαν Γουέστμπελντ στο CNN.

Η Alexandra Champalimaud, ιδρυτής της Champalimaud, ανταποκρίθηκε στην πρόκληση να διατηρήσει την αύρα της αποικιακής αρχιτεκτονικής της ξενοδοχειακής μονάδας, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα στους σύγχρονους ταξιδιώτες την τεχνολογία και τις ανέσεις που περιμένουν σε μια πολυτελή διαμονή.

Το check-in δεν γίνεται πλέον στο ανανεωμένο λόμπι, το οποίο τώρα είναι διακοσμημένο με ένα νέο πολυέλαιον. Οι επισκέπτες μπορούν να ολοκληρώσουν το check-in τους στην άνεση της σουίτας τους. Το ξενοδοχείο διαθέτει πλέον 115 σουίτες με προσθήκη των κατηγοριών Residence, Promenade και Studio σουίτες.

Σύμφωνα με την ΑΠΕ – ΜΠΕ, το Raffles Singapore άνοιξε ξανά τις πύλες του την 1η Αυγούστου.