Εντολή Μητσοτάκη προς υπουργούς για παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς

Πολλαπλούς στόχους στη διακυβέρνηση έχει θέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Την τακτική των…πολλαπλών χτυπημάτων φαίνεται πως εφαρμόζει το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει σαφείς εντολές προς τους υπουργούς και τους συνεργάτες του να ξεκινήσουν παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς της δημόσιας σφαίρας, προκειμένου η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη να γίνει αισθητή τους πρώτους μήνες της νέας διακυβέρνησης.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει νωρίς το πρωί στο υπουργείο Ναυτιλίας, το 9ο κατά σειρά, που επισκέπτετια από τις 8 Ιουλίου, όπου και θα έχει σύσκεψη με τον Γιάννη Πλακιωτάκη.

Μετά τη σύσκεψη θα ανακοινωθούν σύμφωνα με πληροφορίες οι βασικοί άξονες του σχεδίου για την ενίσχυση της Ελληνικής σημαίας – πως θα γίνει αυτή πιο ελκυστική, όπως περιγράφεται από κυβερνητικούς παράγοντες – καθώς σήμερα μόλις το 15% των ελληνόκτητων πλοίων είναι υπό ελληνική σημαία. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου σχεδίου θα υπάρξουν πρόνοιες προσαρμογής και για την πιθανότητα, ενός απότομου Brexit. Επί τάπητος θα τεθούν επίσης ο εκσυγχρονισμός της ναυτικής εκπαίδευσης, αλλά και άμεση αξιοποίηση, υπό τη μορφή αποκρατικοποιήσεων πιθανότατα των 10 Περιφερειακών λιμανιών, που βρίσκονται στο ΤΑΙΠΕΔ.

Φιλόδοξες, εξάλλου, είναι οι κυβερνητικές στοχεύσεις και στον χώρο του Αθλητισμού. Μετά την χθεσινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με αρμόδιο Υφυπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα, Γιώργο Μαυρωτά, έγινε γνωστό πως ανάμεσα στις άμεσες προτεραιότητες του Μεγάρου Μαξίμου είναι η κατασκευή κλειστού σταδίου για αθλητές με αναπηρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρμόδιο Υπουργείο βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση χώρου, που θα είναι δημόσιο ακίνητο εντός των ορίων της Περιφέρειας Αττικής.

Στοίχημα αποτελεί και η αντιμέτωπιση του ντοπίνγκ, αλλά και η καταπολέμηση της βίας και των χειραγωγημένων παιχνιδιών. Ασφαλείς πληροφορίες επιμένουν πως ο κ. Αυγενάκης βρίσκεται ήδη σε ανοιχτή επικοινωνία με τους επιτελείς της FIFA και της UEFA, ενώ έχει συμφωνηθεί πως θα συστηθεί μία γνωμοδοτικού χαρακτήρα επιτροπή αποτελούμενη και από εμπειρογνώμονες των προαναφερθέντων Ομοσπονδιών. Επ αυτού, μάλιστα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναμένεται να έχει σημαντικές συναντήσεις με ανώτερους παράγοντες των δύο Ομοσπονδιών στο περιθώριο του Ευρωπαικού Σούπερ Καπ ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Τσέλσι στις 14 Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη.

Για το θέμα της βίας και της αντιμετώπισης των χειραγωγημένων παιχνιδιών, θα πραγματοποιηθεί κατά πληροφορίες, εξάλλου, διυπουργική σύσκεψη ανάμεσα στους κ. Χρυσοχοίδη και Αυγενάκη το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Εν τω μεταξύ, στο Μέγαρο Μαξίμου δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις παρεμβάσεις του Υπουργείου Υγείας, που εμπεριέχονται στο διυπουργικό νομοσχέδιο, που ψηφίζεται απόψε και όπως χαρακτηριστικά λέγεται αποτελούν «την αρχή του τέλους για τις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «διευκολύνεται η πρόσβαση των ασθενών σε φάρμακα υψηλού κόστους και ανοίγει ο δρόμος για να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των χρονίως πασχόντων ασθενών, που συνωστίζονται σε ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Στο τελικό στάδιο προβλέπεται η διανομή των φαρμάκων στα σπίτια, στα φαρμακεία της γειτονίας ή στις κλινικές, που νοσηλεύονται». Τα ίδια πρόσωπα επισημαίνουν, δε, πως «επιταχύνεται η διαδικασία ηλεκτρονικής προέγκρισης για την χορήγηση φαρμάκων, προκειμένου να υπάρχει έγκαιρη πρόσβαση των ασθενών στην αναγκαία φαρμακοθεραπεία».

Τέλος, κυβερνητικές πηγές κατηγορούν τον κ. Τσίπρα ότι «προσπαθεί απελπισμένα να κρατήσει στην καρέκλα της την εκλεκτή του, κ. Θάνου κιαι προειδοποιούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει την αμεροληψία και την πλήρη ανεξαρτησία της Επιτροπής Ανταγωνισμού».