ΑΧΑΪΑ: «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα» από το Θεατρικό Εργαστήρι Αιγείρας – Και σήμερα η παράασταση

Το διασημότερο έργο του ιταλού θεατρικού συγγραφέα Λουίτζι Πιραντέλο “Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα”, παρουσιάζει το Θεατρικό Εργαστήρι Αιγείρας,  σήμερα Πέμπτη 8 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ στο χώρο του εργαστηρίου (στην Παλαιά Εθνική Οδό).

Στο “Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα”, οι θεατές παρακολουθούν τις πρόβες ενός θιάσου όταν ξαφνικά εισβάλλουν στο θέατρο έξι χαρακτήρες οι οποίοι ζητούν από τον σκηνοθέτη να αναλάβει να γράψει την ιστορία τους και να την ανεβάσει. Οι χαρακτήρες ζητούν επίμονα να τους δοθεί ζωή, να τους επιτραπεί να αφηγηθούν την ιστορία τους. Για το σκοπό αυτό ο καθένας τους παρουσιάζει την ιστορία, όμως από τη δική του οπτική γωνία.

Ο Πιραντέλο περιγράφει πώς συνέλαβε την ιδέα του έργου στην εισαγωγή της έντυπης έκδοσής του: μια άκαρπη προσπάθεια για ένα έργο που σταμάτησε να γράφει όταν συνειδητοποίησε ότι έχει στενοχωρήσει ήδη τους αναγνώστες του με εκατοντάδες και εκατοντάδες ιστορίες. “Γιατί να τους στενοχωρήσω τώρα με τη διήγηση των θλιβερών εμπλοκών αυτών των έξι δυστυχισμένων;” Οι χαρακτήρες, εντούτοις, ήδη υπάρχοντες στο μυαλό του, λέει ο ίδιος: “ήταν πλάσματα του πνεύματός μου, αυτοί οι έξι ζούσαν ήδη μια ζωή που ήταν δική τους κι όχι δική μου πια, μια ζωή που δεν ήταν στη δύναμή μου να τους αρνηθώ πλέον.”

Πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλ. 6948-123491.