Sabah: Το Γιαβούζ ξεκίνησε γεώτρηση στα ανοιχτά της Καρπασίας

Η Τουρκία επιταχύνει τις ενέργειές της στην ανατολική Μεσόγειο με το γεωτρύπανο Γιαβούζ να φέρεται να έχει ξεκινήσει γεώτρηση στον κόλπο της Καρπασίας, σύμφωνα με τη φιλο-κυβερνητική εφημερίδα Sabah, που εκτιμά ότι η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Ενέργειας σήμερα στα Κατεχόμενα πραγματοποιείται για να στείλει μήνυμα της Άγκυρας σε όλον τον κόσμο, αναφέρει η ανταποκρίτρια του sigmalive.com, Μαρία Ζαχαράκη.

“Η Τουρκία συνεχίζει με ταχύτητα τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο. Το πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ ξεκίνησε ήδη τις εργασίες του στα ανοιχτά της Καρπασίας. Το πλοίο θα παραμείνει στην περιοχή τρεις εβδομάδες. Αντίστοιχα το πλωτό γεωτρύπανο Πορθητής έχει προχωρήσει αρκετά στα τεμάχια δυτικά της Κύπρου. Ο Πορθητής θα συνεχίσει για λίγες εβδομάδες ακόμη στο υπάρχον σημείο, ενώ αυτή τη στιγμή έχει φτάσει σε βάθος περίπου 5 χιλιάδων μέτρων. Τις επόμενες ημέρες κατέρχεται και το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις στην ανατολική Μεσόγειο για να συνδράμει στις έρευνες του Barbaros”, αναφέρει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, προσθέτοντας ότι το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας βρίσκεται σε επιφυλακή με πλοία, αεροπλάνα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη επί 24ώρου βάσεως.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ο υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, με την επίσκεψή του σήμερα στο γεωτρύπανο Γιαβούζ στα ανοιχτά της Καρπασίας αναμένεται να δώσει ένα μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, η Sabah αναφέρει ότι ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας στις 18-20 Νοεμβρίου θα βρεθεί στη Νίκαια της Γαλλίας στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργανώνουν νέοι από τις χώρες της ανατολικής Μεσογείου, όπου θα εξηγήσει και εκεί την αποφασιστικότητα της Τουρκίας.

Πηγή πληροφοριών: sigmalive.com