Έρχονται αλλαγές από την ψηφιακή σύνδεση των ΔΟΥ με το μητρώο Ταυτοτήτων της ΕΛΑΣ

Όσοι έχουν χάσει την αστυνομική τους ταυτότητα, γνωρίζουν τις δεκάδες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν για να ενημερώσουν υπηρεσίες του δημοσίου αλλά και εταιρίες για την νέα τους ταυτότητα. Από αύριο θα έχουν μια τέτοια έγνοια λιγότερη καθώς τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική διασύνδεση του Φορολογικού Μητρώου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με το Μητρώο Ταυτοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πλέον οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να χάνουν χρόνο σε ουρές της ΔΟΥ για να δηλώσουν την νέα τους αστυνομική ταυτότητα.

Η διασύνδεση αυτή αποτελεί υλοποίηση της απόφασης Α. 1164/2019 του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή και του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, το οποίο είχε υπογραφεί με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με τη διασύνδεση αυτή, η ΑΑΔΕ θα ενημερώνεται πλέον αυτόματα για τις μεταβολές στα Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας (έκδοση, αντικατάσταση, απώλεια και επανέκδοση).

Ο πολίτης θα λαμβάνει σχετικό μήνυμα στην ηλεκτρονική του θυρίδα στο TAXISnet, που τον ενημερώνει για το γεγονός της αυτόματης μεταβολής. Σε περίπτωση που ο πολίτης δεν λάβει εντός δεκαημέρου σχετικό μήνυμα μέσω του TAXISnet, τότε και μόνο τότε θα πρέπει να προσέλθει στη αρμόδια ΔΟΥ.