ΠΑΤΡΑ: Σαρώνουν την αγορά Εφορία και ΕΦΚΑ – Σε κλοιό απανωτών ελέγχων οι επαγγελματίες

Σε κλοιό φορολογικών και ασφαλιστικών ελέγχων βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η αγορά της Αχαΐας, ιδιαίτερα περιοχές με τουριστικό ενδιαφέρον, αλλά και τα αστικά κέντρα.
Κλιμάκια της ΑΑΔΕ αλλά και του περιφερειακού ελεγκτικού κέντρου του ΕΦΚΑ, έχουν εξαπολύσει καθημερινούς ελέγχους, για να εντοπίσουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής και αδήλωτης εργασίας.
Μάλιστα, η Α΄ΔΟΥ Πατρών, συνεχίζει να επιδεικνύει μια έντονη κινητικότητα, καθώς το πρώτο εξάμηνο του 2019, αναδείχθηκε πρώτη εφορία σε πανελλαδικό επίπεδο, ως προς τον αριθμό των ελέγχων που έκανε.
Συγκεκριμένα, μέχρι τα τέλη Ιουνίου διεξήγαγε 1.200 μερικούς επιτόπιους ελέγχους, εντός της περιοχής δράσης της, δηλαδή στην Αχαΐα, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, ενώ κλιμάκια βρέθηκαν και σε άλλες περιοχές.
Το ποσοστό της παραβατικότητας, παραμένει υψηλό στην περιοχή της Αχαΐας, φτάνοντας το 46%. Τα περιστατικά παραβατικότητας, αφορούν κατά κύριο λόγο τη μη έκδοση αποδείξεων.
Να σημειωθεί ότι η Κέρκυρα, μέχρι σήμερα παρουσιάζει ρεκόρ φοροδιαφυγής πανελλαδικά, με το ποσοστό της εντοπισμένης παραβατικότητας να φτάνει στο 70% σε σχέση με τους διενεργούμενους ελέγχους.
Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι σε έλεγχο που έγινε σε ημερόπλοιο της γραμμής Κέρκυρα – Παξοί, δεν είχαν κοπεί 100 αποδείξεις.
Σε ποσοστό επιτυχιών, ακολουθούν οι ΔΟΥ Τρίπολης, Κορίνθου και Καλαμάτας, αλλά με σαφώς μικρότερη παραβατικότητα.