Καταρρέουν τα MEDIA του ΣΥΡΙΖΑ-Το ένα μετά το άλλο ή βρίσκονται ένα βήμα πριν λουκέτο.

Εικόνα απόλυτης κατάρρευσης καταγράφεται στα Μέσα Ενημέρωσης που ελέγχει ή είχε στενές σχέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ.
Εφημερίδες, ραδιόφωνα και sites που για μια τετραετία αναπαρήγαγαν την άθλια Καθεστωτική προπαγάνδα του Μαξίμου των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μετά την κυβερνητική αλλαγή κλείνουν το ένα μετά το άλλο ή βρίσκονται ένα βήμα πριν λουκέτο.
Το ξεκίνημα έγινε από τον φιλο-ΣΥΡΙΖΑΙΚΟ ραδιοσταθμό του μετόχου της Stoiximan Μάρη, τον News247, που εν μια νυκτί και μετά την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε πάλι μουσικός (όπως προέβλεπε και η άδεια του) απολύοντας σχεδόν όλους τους εργαζόμενους του.
Στη συνέχεια ήρθε το (αναμενόμενο) λουκέτο στο ημερήσιο ΕΘΝΟΣ, αφού ο Σαββίδης αποφάσισε να μην «σπρώξει» άλλα χρήματα στην «μαύρη τρύπα» μιας αντικειμενικά αποτυχημένης επανέκδοσης ενός τόσο ιστορικού τίτλου. Επιχειρώντας, δια της πλαγίας, να προσεγγίσει τον Μητσοτάκη, εξαφανίζοντας από τα μανταλάκια ένα καθημερινό αντικυβερνητικό πρωτοσέλιδο.
«Ζόρια» στην ΕΦΣΥΝ, ανησυχία για τα εβδομαδιαία φύλλα
Πολύ βαρύ είναι πλέον το κλίμα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία λόγω της άκριτης στήριξης στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, απώλεσε το 20% της κυκλοφορίας την τελευταία διετία.
Εάν μάλιστα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφασίσει να «κλείσει» (συνολικά) και την στρόφιγγα της κρατικής διαφήμισης η συγκεκριμένη εφημερίδα πολύ δύσκολα θα επιβιώσει.
«Ζόρικη» είναι η κατάσταση για την εβδομαδιαία «Νέα Σελίδα» του Ηλία Λιβάνη, η οποία άλλαξε μέρα κυκλοφορίας αλλά οι χαμηλές πωλήσεις της κάνουν την «άσκηση» επιβίωσης πολύ δύσκολη.
Σε ότι έχει να κάνει με την ζημιογόνα καθημερινή «Αυγή» των μερικών εκατοντάδων φύλλων η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Αφού το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ, που επιβίωσε την τελευταία τετραετία με τις κρατικές αλλά και τις πάρα πολλές διαφημίσεις ιδιωτικών εταιρειών κρατικοδίαιτων νταβατζήδων που ήθελαν να τα έχουν καλά με Καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ, είναι απίθανο να διατηρήσει την καθημερινή του έκδοση.
Το «Documento» και ο όμιλος Φιλιππάκη
Υπάρχουν πάντως και δύο πιο «ειδικές» περιπτώσεις, το «Documento» του Βαξεβάνη και τα έντυπα του Φιλιππάκη (Δημοκρατία, ΕΣΤΙΑ, Espresso).
Που λόγω του «σέρβις» που προσέφεραν στο προηγούμενο καθεστώς, ανήκαν στις εξαιρετικά ευνοημένες σε ότι έχει να κάνει με την εισροή κρατικής και ιδιωτικής διαφήμισης, αλλά και… έξτρα ενίσχυσης από κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες που επιζητούσαν την εύνοια του ΣΥΡΙΖΑ. Και όπως έχει κατά κόρον γραφτεί, το Μέγαρο Μαξίμου επί Τσίπρα «έσπρωχνε» μεγαλόσχημους παράγοντες του εγχώριου επιχειρείν να «στηρίζουν» με κάθε δυνατό τρόπο τους δύο αυτούς φιλοκυβερνητικούς μηντιακούς ομίλους.
Οι Φιλιππάκης και Βαξεβάνης παράλληλα έχουν μπροστά τους πολύ σοβαρές ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις (μηνύσεις, αγωγές κλπ), ενώ ο πρώτος, ο Φιλιππάκης, εμφανίζει σημαντικές οφειλές σε Ασφαλιστικά Ταμεία και το Δημόσιο, για τις οποίες έχει μπει σε διαδικασία εξωδικαστικών ρυθμίσεων.
Αλλά και ο Βαξεβάνης , όπως αποκάλυψαν την περασμένη βδομάδα τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, εμφανίζεται να χρωστά κοντά στις 300.000 στις εκτυπώσεις της ΙΡΙΔΑΣ.
Εάν συνδυάσεις, λοιπόν, όλα τα παραπάνω με την πολύ ισχυρή πιθανότητα ο Μητσοτάκης να παραμείνει πρωθυπουργός τουλάχιστον γα μια τετραετία, ακόμη και ο πλέον αμύητος με τα του Τύπου μπορεί να αντιληφθεί προς τα πού γέρνουν οι πιθανότητες, σε σχέση με την επιχειρηματική επιβίωση των παραπάνω εκδοτών