(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Στιγμές ξενοιασιάς για 70 κατασκηνωτές στα Καλάβρυτα – Από την Ιερά Μητρόπολη

Ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα η κατασκηνωτική περίοδος για τα αγόρια της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κέντρου Φιλοξενίας «Το Όραμα» στα Καλάβρυτα, όπου για 15η συνεχόμενη χρονιά άνοιξε τις πύλες του για να φιλοξενήσει 70 περίπου κατασκηνωτές.
Με την ευλογία, την ακούραστη μέριμνα και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τού σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Αμβροσίου, οι μικροί κατασκηνωτές είχαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της 10ήμερης διαμονής τους να ζήσουν μοναδικές στιγμές έντονης ομαδικής ζωής, να συμμετάσχουν σε παι-χνίδια, πρωταθλήματα, διαγωνισμούς γνώσεων, μουσικές βραδιές και πνευματικές ομιλίες. Μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές καθώς και την προσωπική επαφή των κατασκηνωτών μεταξύ τους και με τους ομαδάρχες τους, σκοπός ήταν να δοθεί στα παιδιά το μήνυμα της φιλίας, της αγάπης, της συνεργασίας και της ομαδικότητας.
Σε αυτές τις 10 ημέρες τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συνδυάσουν το «τερπνό» με το «ωφέλιμο», δηλαδή την σωματική ξεκούραση και χαλάρωση, την ψυχαγωγία, την καλή παρέα και την ευχάριστη διάθεση, σε συνδυασμό με την πνευματική εμπειρία, τη συμμετοχή στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας και την αναφορά στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Εκκλησιάστηκαν στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, έκαναν βραδινό περίπατο στο εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία, πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή στο πάρκο αναψυχής «Ιπποκάμηλος» (στα Σαγέικα Αχαΐας), ενώ μπόρεσαν να προετοιμαστούν κατάλληλα πνευματικά από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ Βενιανάκη και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας π. Ευσέ-βιο Σπανό και να «καθαρθούν» μέσα από το Ιερό Μυστήριο της Εξομολογήσεως, εκφράζοντας πιο βαθιές και σύνθετες πνευματικές αναζητήσεις.
Για την άρτια και άψογη οργάνωση – λειτουργία της φετινής κατασκηνωτικής περιόδου εργάστηκαν εθελοντικά και δυναμικά, με ένθερμο ζήλο, θυσιάζοντας τον προ-σωπικό πολύτιμο χρόνο τους, παρά τις οικογενειακές, εκ-παιδευτικές, επαγγελματικές και άλλες υποχρεώσεις τους, τα στελέχη (Ομαδάρχες και Βοηθοί Ομαδαρχών), υπό την εποπτεία και την ανεξάντλητη αγάπη για τη νεότητα του πατρός Αθανασίου Λιακόπουλου, Αρχηγού της Κατασκή-νωσης, ο οποίος έδωσε τον καλύτερο εαυτό του, αποδίδο-ντας καρποφόρο έργο και κερδίζοντας τις καρδιές και τη φιλία των μικρών κατασκηνωτών.
Παρουσία του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπό-λεώς μας π. Ιωακείμ Βενιανάκη, του Καθηγούμενου της Ιε-ράς Μονής Αγίας Λαύρας Αρχιμανδρίτου π. Ευσεβίου Σπανού, ιερέων και των γονέων των παιδιών, η κατασκη-νωτική περίοδος έκλεισε το απόγευμα της Παρασκευής με μια εξαιρετική γιορτή, κατά την οποία οι μικροί μας φίλοι είχαν ετοιμάσει με πολλή αγάπη ένα πλούσιο, πρωτότυπο και καλοδουλεμένο δίωρο πρόγραμμα, με τραγούδια, χο-ρούς, παιχνίδια και σκετς, κερδίζοντας το θερμό χειροκρό-τημα των παρευρισκομένων.
Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης ο Πρωτοσύγκελος και υπεύθυνος Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Ιωακείμ Βενιανάκης, αφού μετέφερε τις ευλογίες και τις ευχές τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, συνεχάρη τον Αρχηγό, τον Υπαρχηγό Δαμιανό Σταυρίδη, τα Στελέχη Νικόλαο Καραμάνο, Στέφανο Σγουραδίτη, Γεώργιο Μπα-χά, Θεοφάνη Μπαχά, Λουκά Τσουρέκη, Κωνσταντίνο Πα-παδημητρόπουλο και Ανδρέα Τσαουσάι, τους Ομαδάρχες Ανδρέα Φειδάκη, Δαμιανό Σταυρίδη, Παναγιώτη Λουκό-πουλο, Νικόλαο Ταρσινό, Ιωάννη Μουρκάκη, Νεκτάριο Μποτίνη και Ηλία Ρόζο, τους Βοηθούς Ομαδαρχών Δημή-τριο Λιακόπουλο, Νικόλαο Τρωγιάνο και Αλέξιο Χαρδα-λούπα, τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καλαβρύτων κ. Νικόλαο Ραζή, τις μαγείρισσες κ. Χριστίνα Λιακοπούλου, κ. Κωνσταντίνα Λυκουριώτη και κ. Παναγιώτα Φιλιππα-κοπούλου, την καθαρίστρια κ. Θεοδώρα Καραμούζη, τον κ. Παναγιώτη Νικολουτσόπουλο και φυσικά τους κατασκη-νωτές για την άψογη συνεργασία και συμπεριφορά τους σε όλες τις δραστηριότητες. Παράλληλα, ανέλυσε το πρω-ταρχικό θέμα και το όνομα «Κιβωτός σωτηρίας» που δόθη-κε στη φετινή κατασκήνωση, ενώ, απευθύνοντας λόγια πατρικά και εμπνευσμένα προς τους κατασκηνωτές, τους κάλεσε να μεταλαμπαδεύσουν και στην καθημερινή τους ζωή τις αρχές, τις αξίες και τα διδάγματα που αποκόμισαν από την κατασκήνωση. Τέλος, απευθυνόμενος στους γο-νείς, τους επαίνεσε για την επιλογή τους να εμπιστευθούν ό,τι πιο πολύτιμο έχουν στην αγκαλιά τής Εκκλησίας.
Από την πλευρά του ο π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Αμβρόσιο για το ανύστακτο ενδιαφέρον, την έκδηλη αγάπη του και για τη σημαντική αυτή ευκαιρία που παρέχει προς τα παιδιά όλων των ηλικιών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, επικεντρώθηκε στο σπουδαίο εποικοδομητικό και πνευματικό έργο που επιτελείται κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δράσης. «Η κατασκήνωση είναι μια περίο-δος μικρής πνευματικής άθλησης, όπου επιτελείται ένα θεάρεστο έργο. Θέλω να γνωρίζετε ότι μόνο ο Χριστός και η ζωή μας κοντά Του αποτελεί την καλύτερη προστασία, θωράκιση και εξασφάλιση του μέλλοντος των παιδιών μας, που αποτελούν την ελπίδα της κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχηγός της κατασκήνωσης.
Όλα τα στελέχη και τα παιδιά πού συμμετείχαν στην κατασκηνωτική ζωή ανανέωσαν το ραντεβού τους όχι μό-νο για το επόμενο καλοκαίρι αλλά και για τον ερχόμενο χειμώνα, μέσα στην Κατηχητική αλλά και ευρύτερη Νεα-νική Κίνηση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στην οποία όλοι καλούνται να συμμετάσχουν.