Επίθεση στο Οχάιο: Ο 24χρονος μακελάρης «έφτιαχνε λίστες με άτομα που ήθελε να βιάσει, να σκοτώσει και να γδάρει»

Εξαιρετικά ανησυχητική και παράξενη ήταν, ήδη από τα χρόνια της εφηβείας του, η συμπεριφορά του 24χρονου μακελάρη, ο οποίος σκόρπισε εχτές τον θάνατο στο Ντέιτον του Οχάιο.

Σύμφωνα με τη New York Post, που επικαλείται άλλα τοπικά ΜΜΕ, ο διαταραγμένος άνδρας φέρεται να είχε αποβληθεί όταν πήγαινε στο Γυμνάσιο, επειδή «έφτιαχνε λίστες θανάτου» με συμμαθητές που ήθελε «να βιάσει, να σκοτώσει και να γδάρει».

Όπως αναφέρει το αμερικανικό ειδησεογραφικό site, ο Connor Betts έγραφε τις λίστες σε έναν τοίχο στις τουαλέτες και σε ένα τετράδιο, το οποίο έπεσε τελικά στα χέρια του εκπαιδευτικού προσωπικού. Ο έφηβος μαθητής αρχικά αποβλήθηκε λόγω της σοκαριστικής του πράξης, όμως τελικά του επετράπη να συνεχίσει τις σπουδές του στο Bellbrook High, αφού συνέταξε μια επιστολή απολογίας στα «υποψήφια θύματά του», σύμφωνα με το Dayton 24/7.

Ο πρώην διευθυντής του σχολείου του Betts, Chris Baker, επιβεβαίωσε την αποβολή στην τοπική εφημερίδα Dayton Daily News, λέγοντας ότι δεν διαψεύδει μεν την πληροφορία, αλλά αρνείται να εμπλακεί στην υπόθεση αποκαλύπτοντας οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια.

Για την ύπαρξη της «λίστας θανάτου» μίλησαν στα τοπικά ΜΜΕ πρώην συμμαθητές του 24χρονου δολοφόνου. Μία πρώην συμμαθήτρια δήλωσε ότι μάντεψε την ταυτότητα του δράστη, όταν μαθεύτηκε η είδηση του μακελειού, μόνο και μόνο επειδή θυμήθηκε τη λίστα. «Ξέρω ότι την είχε φτιάξει. Σχεδίαζε να ανοίξει πυρ στο σχολείο», ανέφερε υπό καθεστώς ανωνυμίας η γυναίκα.

dayton

Μια άλλη συμμαθήτρια, που επίσης μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στην Dayton Daily News, ισχυρίστηκε ότι ο Betts είχε βίαιες φαντασιώσεις – συμπεριλαμβανομένης μίας που περιλάμβανε το δέσιμο της συμμαθήτριάς του και το μαχαίρωμα στο λαιμό της. Η φαντασίωση ήταν τόσο μακάβρια που ακόμα και ο ίδιος ο νεαρός τότε Betts είχε τρομάξει.

«Ήξερε ότι δεν είναι νορμάλ. Είχαμε μιλήσει εκτενώς για αυτό και του πρότεινα να αναζητήσει βοήθεια», ανέφερε η γυναίκα για την συζήτηση που είχε λάβει χώρα πριν από περίπου μια δεκαετία.

Η νεαρή είχε πάει με τους γονείς της στην αστυνομία και είχε αναφέρει το περιστατικό, ωστόσο είχε νιώσει ότι «δεν την είχαν λάβει σοβαρά» παρά το γεγονός ότι ο νεαρός την είχε συμπεριλάβει στην «λίστα θανάτου του».

Ένας άλλος συμμαθητής του δράστη τον περιγράφει «κάπως αλλόκοτο». «Είχε σκοτεινή αίσθηση του χιούμορ και έκανε αστεία για τον θάνατο. Φορούσε μόνο μαύρα. Θυμάμαι ότι περιβαλλόταν συνεχώς από αρνητική ενέργεια», αναφέρει.

conn-1

Στη δημοσιότητα το βίντεο με την εξουδετέρωση του δράστη

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 25 άτομα τραυματίστηκαν στην επίθεση που εξαπέλυσε ο 24χρονος νωρίς την Κυριακή, προτού τελικά πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Το συγκλονιστικό βίντεο από την στιγμή που η αστυνομία εξουδετερώνει τον δράστη της πολύνεκρης επίθεσης στο Ντέιτον του Οχάιο, δόθηκε στην δημοσιότητα.

Στο βίντεο, που προέρχεται από κάμερα ασφαλείας έξω από το μπαρ που εκτυλίχθηκε το μακελειό, φαίνονται αρχικά άνθρωποι να τρέχουν πανικόβλητοι.

Ακολουθεί, λίγα δευτερόλεπτα μετά, ένας άντρας που φαίνεται ντυμένος από την κορυφή ως τα νύχια, ενώ κρατά προτεταμένο ένα όπλο. Αμέσως πέφτει στο έδαφος, καθώς οι σφαίρες των αστυνομικών τον πετυχαίνουν, ελάχιστα βήματα πριν από την είσοδο του κατάμεστου μπαρ.
Το βίντεο είναι σοκαριστικό:

 

 

Οχάιο: Μια νέα μητέρα και η αδερφή του δράστη ανάμεσα στα θύματα

Η 22χρονη Μέγκαν Μπετς, η μικρή αδερφή του δράστη, είναι το νεότερο θύμα του 24χρονου «πιστολέρο».

Σπούδαζε στο κολέγιο και βρισκόταν έξω από το μπαρ με το αγόρι της, που είναι τραυματίας. Η αστυνομία δεν γνωρίζει εάν ο Κόνορ Μπετς στόχευσε την αδερφή του ή «έτυχε» να βρεθεί μπροστά του και να την σκοτώσει.

meganbetts
Ο Κόνορ Μπετς με την αδελφή του Μέγκαν

Μεταξύ των νεκρών είναι η Λόις Ογκλεσμπι, 27 ετών, ο Ντέρικ Φατζ, 57, η Λόγκαν Τέρνερ, 30, ο Νίκολας Κάμερ, 25, ο Τόμας ΜανΝίκολς, 25, η Μπεατρίς Γουόρεν-Κέρτις, 36, η Σαΐντ Σαλέχ, 38, και η Μόνικα Μπρικχάουζ, 39 ετών.

Η 27χρονη Λόις Ογκλεσμπι είχε μόλις γεννήσει το δεύτερο παιδάκι της τον περασμένο Ιούνιο, ενώ η Μόνικα Μπρικχάουζ είχε ένα αγοράκι έξι ετών.

Η 27χρονη Λόις Όγκλεσμπι

ohio-lois-ena