Ελπίζω η πρόταση για αποπληρωμή των μετοχοδανείων των golden boys της Εθνικής Τράπεζας να μην είναι για το θεαθήναι!

Με αφορμή την πρόταση του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας για επιμήκυνση, της αποπληρωμής των μετοχοδανείων της, που έχουν λάβει μεγαλοστελέχη της, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση :
«Φαινομενικά οι αποπληρωμές των μετοχοδανείων στελεχών της Εθνικής Τράπεζας θα αρχίζουν να κινούνται, αφού προτάθηκε η επιμήκυνση της αποπληρωμής στα 20 χρόνια.
Επί μία δεκαετία, όμως, τα πάντα ήταν “παγωμένα” και κερδισμένοι φυσικά εμφανίζονταν τα golden boys των υπόδικων διοικήσεων, που τύγχαναν προνομιακής μεταχείρισης έναντι των απλών δανειοληπτών.
Με το εν λόγω “καυτό” θέμα των μετοχοδανείων και της προκλητικής εύνοιας των golden boys της Εθνικής Τράπεζας ασχολήθηκε, όπως είναι γνωστό, η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, ενώ προσωπικά άσκησα επί μακρόν κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Το γεγονός ότι το θέμα βαίνει προς διευθέτηση είναι θετικό, ωστόσο αναμένουμε τις τελικές, επίσημες ρυθμίσεις για να μπορούμε να λέμε με σιγουριά ότι όντως τα golden boys, επιτέλους θα εξυπηρετήσουν στο σύνολο τις υποχρεώσεις τους, επιστρέφοντας πίσω τα εκατομμύρια ευρώ, που σχεδόν ατόκως παρέμειναν «παγωμένα» επί χρόνια.
Ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης, θέλει και πρέπει να γνωρίζει την ροή των αποπληρωμών, ώστε να αποβάλει την υποψία πως η πρόταση της Εθνικής έχει γίνει για το θεαθήναι…»!